Κατά των περιορισμών στο live στοίχημα τάσσονται οι εταιρίες στοιχήματος στην Ολλανδία

Η Ολλανδία σκοπεύει σύντομα να νομιμοποιήσει το online στοίχημα και αυτή την περίοδο το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης. Η συγκεκριμένη διαδικασία δίνει το λόγο στις εταιρίες στοιχήματος που θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα και οι περισσότερες από αυτές προτάσσουν τις δικές τους απόψεις για το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, όμως, αρκετές εταιρίες στοιχήματος έχουν ταχθεί ενάντια σε μια σειρά περιορισμών που σκοπεύει να νομοθετήσει η ολλανδική κυβέρνηση. Οι περιορισμοί αυτοί επικεντρώνονται περισσότερο στο live στοίχημα και έχουν σκοπό την προστασία της αξιοπιστίας των αθλημάτων.

 

Οι περιορισμοί που εξετάζει η ολλανδική κυβέρνηση

Αναλυτικότερα, οι αρμόδιοι έχουν συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο μια σειρά από περιορισμούς στο live στοίχημα, κυρίως σε περιπτώσεις αγώνων ποδοσφαίρου και τένις. Για παράδειγμα, απαγορεύονται τα στοιχήματα head to head, καθώς και αγορές που ζητούν από τους παίχτες να προβλέψουν το επόμενο γεγονός, όπως το επόμενο φάουλ και το επόμενο κόρνερ στο ποδόσφαιρο και ο επόμενος πόντος στο τένις.

Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται αποτελεσματικότερα η αξιοπιστία των αθλημάτων, αφού οι συγκεκριμένοι τύποι στοιχημάτων μπορούν να οδηγήσουν σε παράνομες συμπεριφορές.

 

Οι διαφωνίες των εταιρειών στοιχήματος

Οι στοιχηματικές εταιρίες που συμμετέχουν στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης διαφωνούν με τους συγκεκριμένους περιορισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι εταιρίες όπως η Bet365 θεωρούν αχρείαστους (και ζημιογόνους) τους περιορισμούς, αφού η αξιοπιστία των αθλημάτων δε μπορεί να επηρεαστεί από αυτούς. Την ίδια άποψη έχει και η International Betting Integrity Association (ΙΒΙΑ), η οποία χαρακτηρίζει εντελώς αβάσιμους τους περιορισμούς.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι σκοπός της ολλανδικής κυβέρνησης είναι να απελευθερωθεί το online στοίχημα έως την 1η Ιανουαρίου του 2021.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.