Ντεμπούτο για το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού στη Λετονία

Η Λετονία προστίθεται στη λίστα των χωρών που έχουν αναπτύξει και λανσάρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού για όσους παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Το νέο πρόγραμμα δίνει σε παίχτης τη δυνατότητα να ζητήσουν τον αποκλεισμό τους από οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με τυχερά παιχνίδια, για διάστημα 12 μηνών.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι, φυσικά, εθελοντική για τους παίχτες. Οι εταιρείες στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, όμως, είναι υποχρεωμένες να το τηρούν και να μην επιτρέπουν σε όσους συμμετέχουν να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους.

 

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα της Λετονίας;

Το νέο πρόγραμμα λανσαρίστηκε από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Λετονίας, την 1Η Ιανουαρίου 2020, και περιλαμβάνει όλους τους τύπους τυχερών παιχνιδιών, επίγειων και online. Οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο μπορούν να ζητήσουν αποκλεισμό τους για 12 μήνες, με τρεις διαφορετικούς τρόπους: συμπληρώνοντας τη διαδικτυακή φόρμα, στέλνοντας μια ταχυδρομική αίτηση ή με παρουσία τους στα γραφεία της αρμόδιας Αρχής.

Οι παίχτες που θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα απαρτίζουν μια λίστα, η οποία θα γνωστοποιείται με κάθε νέα ανανέωση στις νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών θα πρέπει έπειτα να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην επιτρέπουν στους παίχτες να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια τους.

 

Έντονες δράσεις για την προστασία των παιχτών

Το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι το μόνο που έχουν θέσει σε ισχύ οι αρμόδιοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα εθισμού στον τζόγο. Πριν μερικούς μήνες, εγκαινιάστηκε μια νέα υπηρεσία, η οποία προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων, μάλιστα, μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες λειτουργίας του προγράμματος, 127 άτομα ζήτησαν υποστήριξη.

Τέλος, οι αρμόδιοι έχουν φροντίσει να θέσουν εμπόδια στην τεράστια ανάπτυξη των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα, μέσω αύξησης της φορολογίας και περιορισμών, ειδικά στις επίγειες επιχειρήσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.