Αύξηση του φόρου στοιχήματος εξετάζει η Παραγουάη

Η Παραγουάη αποτελεί μία από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν νομιμοποιήσει τα τυχερά παιχνίδια στον επίγειο και στον online τομέα και η κυβέρνηση εισπράττει κάθε χρόνο φόρους από τους παρόχους που έχουν αποφασίσει να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα και να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της κυβέρνησης, όμως, τα έσοδα από τη φορολογία (όχι μόνο από τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, αλλά από το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων) δεν επαρκούν, ειδικά εν όψει των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία.

Για αυτόν τον λόγο, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει αύξηση φόρων στο σύνολο των δραστηριοτήτων, προκειμένου να αυξήσει τα κρατικά έσοδα. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία (που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις), οι αρμόδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν αρχικά τη φορολογία σε επιλεγμένους τομείς. Και ένας από τους πρώτους τομείς που ενδεχομένως θα κληθεί να πληρώσει περισσότερους φόρους από το 2021 θα είναι αυτός του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι υπολογισμοί της κυβέρνησης της Παραγουάης

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Οικονομικών της Παραγουάης, τα κρατικά έσοδα από τους φόρους κατά το 2020 παρέμειναν ίδια με αυτά του 2019. Ωστόσο, τα κρατικά έξοδα έχουν αυξηθεί σημαντικά, ειδικά εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία. Για αυτό το λόγο, λένε οι αρμόδιοι, είναι απαραίτητο να αυξηθεί η φορολογία, ειδικά σε επιχειρήσεις και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στη χώρα από το εξωτερικό.

Αυτό σημαίνει ότι ανάμεσα στις πρώτες επιχειρήσεις που θα δουν τους φόρους τους να αυξάνονται κατά το 2021 είναι οι στοιχηματικές εταιρείες. Οι περισσότερες από αυτές, άλλωστε, δραστηριοποιούνται online στην Παραγουάη, εδρεύοντας σε χώρες του εξωτερικού.

Οι αρμόδιοι, πάντως, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά τους. Για παράδειγμα, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το νέο φορολογικό καθεστώς για τους παρόχους υπηρεσιών στο στοίχημα και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, αλλά ούτε και το αν θα επιβληθεί ένας νέος φόρος ή θα αυξηθούν οι υπάρχοντες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.