Μεικτά τα αποτελέσματα ακεραιότητας στον αθλητισμό που ανακοίνωσε η IBIA

Η IBIA (International Betting Integrity Association – πρώην ESSA) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2019, όσον αφορά στους ύποπτους αγώνες των αθλητικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο. Η IBIA ανακοινώνει κάθε τρίμηνο παρόμοια αποτελέσματα, στα οποία αναφέρονται αγώνες κάθε αθλήματος που θεωρούνται ύποπτοι για χειραγώγηση ή σύνδεση με στοιχηματικές απάτες.

Τα νέα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η IBIA είναι από τη μία ιδιαίτερα θετικά, αφού δείχνουν μείωση σε σχέση με τα αντίστοιχα του αντίστοιχου τριμήνου του 2018. Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο (το πρώτο του 2019), όμως, τα ύποπτα περιστατικά έχουν αυξηθεί.

 

Μείωση κατά 17% σε σχέση με το 2018

Αναλυτικότερα, η IBIA ανακοίνωσε ότι τα ύποπτα περιστατικά του δεύτερου τριμήνου του 2019 ήταν συνολικά 51, αφού παρουσίασαν μείωση κατά 17%, σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά. Παράλληλα, όμως, σημείωσαν αύξηση κατά 38%, σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019.

Αναλυτικότερα, η IBIA ανακοίνωσε 51 ύποπτα περιστατικά, εκ των οποίων 25 αφορούν στο τένις, 18 στο ποδόσφαιρο, από 2 σε βόλεϊ και eSports και από 1 σε πινγκ πονγκ, μπιλιάρδο, μπάσκετ και χόκεϊ επί πάγου. Τα περισσότερα από τα ύποπτα περιστατικά (σχεδόν τα μισά) αφορούν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από τα 25 περιστατικά, μάλιστα, τα 13 αφορούν στο ποδόσφαιρο. Αντίστοιχα, στην Ασία σημειώθηκαν 13 περιστατικά, με τα 10 από αυτά να αφορούν στο τένις. Στη Νότια Αμερική, τέλος, σημειώθηκαν 4 περιστατικά (2 για τένις στην Αργεντινή και 2 για ποδόσφαιρο στη Βραζιλία), ενώ στη Βόρεια Αμερική μόλις 3 περιστατικά, όλα στο τένις.

Θυμίζουμε, τέλος, πως το γεγονός ότι τα παραπάνω περιστατικά βρίσκονται στην έκθεση της IBIA δε σημαίνει απαραίτητα ότι εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες. Απλά είναι ύποπτα, σύμφωνα με τη διαδικασία ελέγχου των αρμοδίων, και εξετάζονται από τους ειδικούς.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.