Νέους περιορισμούς στο στοίχημα θα φέρει το 2020 στην Ισπανία

Ήδη από τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς, η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον της αγοράς του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών. Οι αρμόδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με μια σειρά περιορισμών και απαγορεύσεων στο στοίχημα, το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως σειρά επειγουσών ρυθμίσεων για τον περιορισμό των τυχερών παιχνιδιών.

Οι περιορισμοί αυτοί δεν… προσγειώθηκαν από το πουθενά. Άλλωστε, και τα δύο κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού είχαν φροντίσει να προαναγγείλουν περιορισμούς κατά τον προεκλογικό αγώνα τους.

 

Οι νέοι περιορισμοί στην ισπανική αγορά στοιχήματος

Σύμφωνα με το κείμενο του προγράμματος που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση, τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μέσα στο 2020. Πρόκειται συνολικά για έξι μέτρα, που θα κάνουν πολύ πιο δύσκολη τη ζωή των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ισπανία, στον επίγειο και στον online τομέα.

Το πρώτο τέτοιο μέτρο αφορά στη διαφήμιση και στο μάρκετινγκ. Πλέον, το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται τα προϊόντα καπνού, το οποίο σημαίνει ότι θα απαγορεύονται οι χορηγίες και θα ισχύσουν ακόμη πιο μεγάλοι περιορισμοί στις διαφημίσεις.

Το επόμενο μέτρο θα έχει ως στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των παιχτών, οι οποίοι θα πρέπει να ενθαρρύνονται προς μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά, μέσω της εκπαίδευσης για την αναγνώριση και αποφυγή πρακτικών που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα εθισμού.

Παράλληλα, θα υπάρξουν και αρκετοί νέοι περιορισμοί αποκλειστικά στο επίγειο στοίχημα. Οι ισπανικές περιφέρειες θα πρέπει να απαγορέψουν το άνοιγμα επιλεγμένων επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών πριν τις 10 το βράδυ, ενώ και η ελάχιστη νόμιμη απόστασή τους από εκπαιδευτικά ιδρύματα θα πρέπει να αυξηθεί. Τέλος, τα στοιχηματικά πρακτορεία θα πρέπει να έχουν ταμπέλες που να προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβουν τα τυχερά παιχνίδια, με την ίδια λογική που έχουν τα ενημερωτικά ταμπελάκια στα πακέτα προϊόντων καπνού.

Η κυβέρνηση, τέλος, ανακοίνωσε ότι μεγάλο μέρος των εσόδων του Δημοσίου από τη φορολογία τυχερών παιχνιδιών θα καταλήγει σε δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο. Στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να συμμετέχουν και οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.