Ε.Ε.Ε.Π.: Πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο online στοιχήματος

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) επικεντρώνεται αυτές τις ημέρες στη μελέτη του πλαισίου διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών (online στοιχήματος, καζίνο και άλλων), εν όψει της κατάθεσης και της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου ρύθμισης της αγοράς, και καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ε.Ε.Π. (στα ελληνικά και στα αγγλικά, αφού οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται και από το εξωτερικό), οι διαδικασίες μελέτης του νομικού πλαισίου έχουν ήδη ξεκινήσει, με την σύσταση της αρμόδιας ομάδας εργασίας.

 

Ο σκοπός της Ε.Ε.Ε.Π.

Σκοπός της Ε.Ε.Ε.Π. είναι η συνεισφορά στη θέσπιση ενός αναβαθμισμένου και σύγχρονου πλαισίου στην αγορά του online στοιχήματος, η οποία παραμένει τα τελευταία χρόνια σε καθεστώς προσωρινών λύσεων και αδειοδοτήσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το νέο νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στη Βουλή πριν το τέλος του 2017, με αποτέλεσμα οι διεργασίες να είναι έντονες.

Σκοπός της ομάδας εργασίας που θέσπισε η Ε.Ε.Ε.Π. είναι μεταξύ άλλων η μελέτη του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ειδικά στους τομείς της αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιρειών, η σύγκρισή του με αντίστοιχα του εξωτερικού, η αποτύπωση των θεμάτων και επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει κατά τα τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή του νόμου 4002/2011, καθώς και η αναζήτηση τρόπων που θα εκσυγχρονίσουν την ελληνική αγορά.

 

Πρόσκληση των ενδιαφερομένων σε ανοιχτή διαβούλευση

Παράλληλα, η Ε.Ε.Ε.Π. ζητά και τη συνδρομή κάθε ενδιαφερόμενου φορέα. Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που ήδη λειτουργούν στην Ελλάδα, εταιρείες του εξωτερικού που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο μέλλον και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να στείλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στους αρμόδιους, μέσω e-mail. Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να αποστείλουν ένα e-mail στη διεύθυνση info@gamingcommission.gov.gr, με την ένδειξη “Διαβούλευση για την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου”, έως τις 12 Δεκεμβρίου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.