Αυστηρότερα πρόστιμα στην Ολλανδία

Oι ολλανδικές Αρχές σφίγγουν ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από τις μη αδειοδοτημένες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται παίχτες από τη χώρα και προχωρούν σε εξοντωτικούς ελέγχους και αυστηρότερα πρόστιμα. Τελευταίος στόχος της πρακτικής αυτής ήταν η εταιρεία Trustfulgames, ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας Tiplix.com.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα λειτουργεί με άδεια από τη Μάλτα, αλλά δεν κατέχει την απαραίτητη άδεια, ώστε να δέχεται νόμιμα στοιχήματα από Ολλανδούς πολίτες. Η ιστοσελίδα, μάλιστα, υποστήριζε και την ολλανδική γλώσσα και, παρά το γεγονός ότι απέσυρε τη συγκεκριμένη γλώσσα, διαπιστώθηκε ότι δεχόταν στοιχήματα από παίχτες που εδρεύουν στην Ολλανδία.

 

Ακόμη πιο αυστηρές τιμωρίες

Τους τελευταίους μήνες, οι έλεγχοι των ολλανδικών Αρχών έχουν εντατικοποιηθεί. Η Trustfulgames είναι η τελευταία εταιρεία σε μια σειρά τουλάχιστον 10 ακόμη στοιχηματικών που έχουν τιμωρηθεί με μεγάλα πρόστιμα, καθώς δραστηριοποιούνταν χωρίς άδεια στη χώρα. Οι διαδικασίες, μάλιστα, έχουν επιταχυνθεί μέσα στο 2017, καθώς πλέον η ολλανδική Αρχή KSA δε θα προειδοποιεί καν μέσω επιστολής τις εταιρείες που παραβιάζουν το νόμο, αλλά θα τους επιβάλλει απευθείας πρόστιμα. Ταυτόχρονα, το πρόστιμο έχει αυξηθεί από τα 150.000 ευρώ στα 180.000 ευρώ, όπου κρίνεται ότι η παραβίαση του νόμου συνεχίζεται.

 

Αναζήτηση εναλλακτικών μεθόδων

Η CEO της KSA, Marja Appelman, έδειξε διατεθειμένη να σφίξει ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από τις στοιχηματικές εταιρείες που δε σέβονται τον ολλανδικό νόμο περί online στοιχήματος. Αναλυτικότερα, ανέφερε πως υπάρχουν και εναλλακτικές μέθοδοι που μπορούν να ακολουθήσουν, όπως το να αποκλείσουν τις στοιχηματικές εφαρμογές στα app stores ή να περιορίσουν την πρόσβαση σε e-wallets.

Σύντομα, πάντως, αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το online στοίχημα στην Ολλανδία, το οποίο θα μοιράσει τις απαραίτητες άδειες σε όσες εταιρείες στοιχήματος επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.