Περιορίζουν τις πληρωμές προς στοιχηματικές εταιρείες οι τουρκικές Αρχές

Οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς στον τομέα των online πληρωμών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το έντονο φαινόμενο του παράνομου online στοιχηματισμού. Οι νέοι περιορισμοί αφορούν κατά κύριο λόγο στις online πληρωμές μέσω κινητού.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού και έχει επιβάλλει αρκετά μέτρα, προκειμένου να σταματήσει την τροφοδότηση των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών με χρήματα. Ωστόσο, οι εναλλακτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν παίχτες και εταιρείες τους αναγκάζουν να προσθέτουν συνεχώς νέους περιορισμούς.

 

Περιορισμοί στις πληρωμές μέσω κινητών

Αναλυτικότερα, η τουρκική ρυθμιστική Αρχή του τραπεζικού τομέα, η BDDK, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, τα οποία θέτουν ημερήσιους περιορισμούς στις πληρωμές σε αριθμούς κινητών. Αναλυτικότερα, οι Τούρκοι κάτοικοι θα μπορούν να μεταφέρουν έως και 500 λίρες Τουρκίας (περίπου 100 ευρώ) την ημέρα σε αριθμούς κινητών. Επιπλέον, δε θα μπορούν να πραγματοποιούν περισσότερες από δύο συναλλαγές την ημέρα, ενώ ο κωδικός που αποστέλλεται στο κινητό τους, προκειμένου να εγκριθεί η συναλλαγή θα ισχύει μόνο για μία ημέρα. Τέλος, κάθε τέτοια συναλλαγή θα απαιτεί πλέον τα στοιχεία της ταυτότητας του αποστολέα.

Τα συγκεκριμένα μέτρα λήφθηκαν, κυρίως λόγω της αποτυχίας των προηγούμενων. Οι τουρκικές Αρχές έχουν απαγορεύσει εδώ και καιρό τις τραπεζικές συναλλαγές με εταιρείες στοιχημάτων που δεν δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, αλλά οι Τούρκοι παίχτες ξεπέρασαν τον σκόπελο, στέλνοντας πλέον χρήματα μέσω κινητού.

Τα νέα μέτρα, τέλος, λήφθηκαν με τη συνεργασία της Ένωσης Τραπεζών της Τουρκίας (TBB) και το Συμβούλιο Ερευνών Οικονομικών Εγκλημάτων (MASAK).

 

Η εικόνα της αγοράς στοιχήματος στην Τουρκία

Αν και το online στοίχημα είναι νόμιμο στην Τουρκία, η μόνη εταιρεία που έχει δικαίωμα δραστηριοποίησης είναι η κρατική IDDAA. Το μονοπώλιο έχει αναγκάσει πολλούς παίχτες να στραφούν σε εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες όμως δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η Τουρκία να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού και οι αρμόδιες Αρχές να έχουν θέσει σε ισχύ σημαντικούς περιορισμούς. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, όμως, πάντοτε δίνει ένα προβάδισμα σε όσους θέλουν να ξεπεράσουν τους συγκεκριμένους περιορισμούς, όπως συνέβη στην περίπτωση της αντικατάστασης των τραπεζικών συναλλαγών με αυτές μέσω κινητού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.