Καταβεβλημένο από τα τυχερά παιχνίδια δηλώνει το 6% των Γάλλων παιχτών

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας, ANJ (L’Autorité nationale des Jeux), δείχνει ότι ειδικά το δεύτερο lockdown στη χώρα οδήγησε πολλούς στα τυχερά παιχνίδια, για λόγους διασκέδασης ή οικονομικής ανάγκης, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να νιώθουν καταβεβλημένοι ή ακόμα και ανήσυχοι για τα οικονομικά τους. Η νέα έρευνα είχε σκοπό να εντοπίσει τις νέες συνήθειες των Γάλλων παιχτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τα αποτελέσματα ήδη αναλύονται από τους αρμόδιους.

Ένα από τα πρώτα και πιο αναμενόμενα αποτελέσματα της έρευνας ήταν το συμπέρασμα ότι οι Γάλλοι που συμμετείχαν σε κάποιο τυχερό παιχνίδι κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown ήταν πολλοί περισσότεροι από τους αντίστοιχους στο πρώτο. Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι πολλοί παίχτες νιώθουν ότι το παράκαναν.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της ANJ

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Harris Interactive, η οποία, υπό τις οδηγίες της ANJ, δημιούργησε ένα είδος ερωτηματολογίου, με τη συμμετοχή 3.013 Γάλλων. Οι συμμετέχοντες είχαν συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά σε κάποιο τυχερό παιχνίδι μέσα στο 2020 και κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με τη συχνότητα συμμετοχής τους και τα συναισθήματα που προκλήθηκαν.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το 75% εκείνων που συμμετείχαν σε κάποιο τυχερό παιχνίδι το έκαναν κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown. Παράλληλα, το 6% αυτών ένιωσε καταβεβλημένο από τη συχνότητα συμμετοχής του σε τυχερά παιχνίδια – με άλλα λόγια, νιώθουν ότι το παράκαναν. Το 70% των συγκεκριμένων παιχτών, μάλιστα, δήλωσε ανήσυχο για οικονομικά προβλήματα που ίσως δημιουργηθούν στο μέλλον από αυτή τη συμπεριφορά τους.

Η έρευνα συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, ρωτώντας τους καταβεβλημένους παίχτες αν σκοπεύουν να αναζητήσουν βοήθεια από ειδικούς. Το 43% των παιχτών απάντησε πως όχι, ενώ το 35% δε δηλώνει καν μετανιωμένο και θα συνεχίσει να παίζει με τους ίδιους ρυθμούς.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, πάντως, δήλωσε ότι δεν ξόδεψε περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια του lockdown, σε σχέση με τα ποσά που ξόδευαν πιο πριν. Μόλις το 11% ξόδεψε περισσότερα, ενώ το 34% ξόδεψε λιγότερα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.