Αποτελεσματικό το μέτρο περιορισμού στοιχηματικών διαφημίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το BGC (Betting & Gaming Council) ανακοίνωσε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα των σχετικά πρόσφατων περιορισμών που ισχύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με τις στοιχηματικές διαφημίσεις. Το μέτρο απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων αγώνων έχει καταφέρει, σύμφωνα με το BGC, να μειώσει την έκθεση των ανηλίκων στο στοίχημα κατά 97%.

Θυμίζουμε ότι το μέτρο απαγόρευσης προβολής στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων αγώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο ισχύει από τον Αύγουστο του 2019. Σύμφωνα με το νόμο, δε μπορούν να μεταδίδονται διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών κατά το διάστημα που ξεκινά 5 λεπτά πριν την έναρξη μιας τηλεοπτικής μετάδοσης και ολοκληρώνεται 5 λεπτά μετά τη λήξη της.

 

Αποτελεσματικό το μέτρο σύμφωνα με έρευνες

Ένα χρόνο μετά την εισαγωγή του συγκεκριμένου μέτρου, η εταιρεία Enders Analysis πραγματοποίησε μια έρευνα, από την οποία προκύπτει ότι η έκθεση ανηλίκων (ηλικίας 4-17 ετών) σε στοιχηματικές διαφημίσεις έχει μειωθεί κατά 97%. Αντίστοιχα μειώθηκε και ο αριθμός των στοιχηματικών διαφημίσεων που παρακολουθούν οι ανήλικοι κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων – στο 70%.

Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως είναι φυσικό, είχε και ως αποτέλεσμα τη μείωση της εμφάνισης στοιχηματικών διαφημίσεων στην τηλεόραση. Σύμφωνα με την έρευνα, οι διαφημίσεις αυτού του περιεχομένου μειώθηκαν κατά 78% στο χρονικό διάστημα πριν τις 9 το βράδυ, αλλά και κατά 28% μετά από τις 9. Αυτό σημαίνει ότι οι στοιχηματικές εταιρείες δεν έσπευσαν να κατακλύσουν με διαφημίσεις το υπόλοιπο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας.

Σύμφωνα με το BGC, τέλος, το συγκεκριμένο μέτρο είχε τεράστια επιτυχία, αφού κατάφερε σχεδόν να εξαλείψει την έκθεση των ανηλίκων στις στοιχηματικές διαφημίσεις, τουλάχιστον στον τομέα της τηλεόρασης.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.