Αποφασίστηκε παράταση των στοιχηματικών χορηγιών στην Ιταλία

Ο νέος ιταλικός νόμος περί στοιχήματος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019 και απαγορεύει πλέον τη διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών εταιρειών με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένων και των χορηγιών προς ομάδες, αθλητές και αθλητικές διοργανώσεις. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να δώσουν μια περίοδο χάριτος για τις ισχύουσες συμφωνίες χορηγιών, οι οποίες μπορούν να παραμείνουν ενεργές έως τον Ιούλιο.

Αναλυτικότερα, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή περί επικοινωνίας και διαφημίσεων, η AGCOM, ανακοίνωσε και επίσημα αυτό που ακουγόταν και ήλπιζαν όλοι οι εμπλεκόμενοι: ότι η απαγόρευση των διαφημίσεων δεν επηρεάζει τις χορηγίες, έως τον Ιούλιο του 2019.

 

Παραμένουν ενεργές οι υπάρχουσες χορηγίες

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στις ισχύουσες χορηγίες των στοιχηματικών εταιρειών προς ομάδες, αθλητές και διοργανώσεις. Σύμφωνα με αυτή και την ενημέρωση που πραγματοποίησε προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Serie A ο επικεφαλής της AGCOM, Angelo Marcello Cardani, οι χορηγίες μπορούν να εξακολουθήσουν να ισχύουν έως τον Ιούλιο του 2019, σε αντίθεση με συμφωνίες διαφημιστικής προβολής, οι οποίες έχουν ήδη χάσει την ισχύ τους, από την πρώτη ημέρα του 2019.

 

Καμία προβολή στην στοιχηματική αγορά της Ιταλίας

Θυμίζουμε ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε πριν μερικούς μήνες στο ιταλικό Κοινοβούλιο και απαγόρεψε κάθε είδους διαφήμιση που σχετίζεται με το στοίχημα ή οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019 και πλέον δεν επιτρέπεται η προβολή υπηρεσιών, προσφορών και ιστοσελίδων σε οποιοδήποτε Μέσο.

Φυσικά, η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον χώρο του στοιχήματος. Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν κατάφεραν να αλλάξουν τη γνώμη των υπευθύνων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.