Στα δημοσιεύματα περί αδικαιολόγητων αδειοδοτήσεων απαντά η Ε.Ε.Ε.Π.

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) συνεχίζει τις εργασίες αδειοδότησης των ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που θα δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην ανανεωμένη ελληνική αγορά, αλλά παράλληλα έχει κατηγορηθεί από δημοσιεύματα ότι έχει αδειοδοτήσει ιστοσελίδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Το θέμα, μάλιστα, έφτασε και στην ελληνική Βουλή, με ερώτηση της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Π., όμως, αποφάσισαν να απαντήσουν στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, με μια ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζουν συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς και ξεκαθαρίζουν ότι δεν επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες.

 

Η ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.Π. για το θέμα των αδειών

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.Π. αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το τελευταίο διάστημα, γίνεται αντιληπτή, μέσα από δημοσιεύματα, μία αντιπαράθεση μεταξύ συμφερόντων που, κατά το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων, σχετίζεται με το διαδικτυακό παίγνιο, το οποίο υπόκειται για πρώτη φορά σε διαδικασία αδειοδότησης από την Ε.Ε.Ε.Π.. Σε αυτή την αντιπαράθεση, ορισμένοι επιχειρούν να εμπλέξουν την Επιτροπή, με διατύπωση συκοφαντικών ισχυρισμών σε βάρος μελών της, τα οποία μάλιστα κατονομάζονται και για τα οποία εκείνοι προφανώς θεωρούν ότι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της Επιτροπής, ως πρόσωπα που συγκροτούν το συλλογικό όργανο, εξυπηρετούν αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον. Δεν επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες, δεν εκβιάζονται και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουν από το θεσμικό τους ρόλο. Ειδικά στο ζήτημα της χορήγησης αδειών στη νέα ρυθμισμένη αγορά των διαδικτυακών παιγνίων, που επισημαίνεται ότι διαδέχθηκε ένα πολυετές ‘μεταβατικό’ καθεστώς, κρίνουν επί της ουσίας, με βάση τις κείμενες διατάξεις, το υλικό που τίθεται σε γνώση τους και τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και των νομικών και λοιπών συμβούλων της Επιτροπής. Είναι αυτονόητο ότι έχουν το δικαίωμα να διατυπώνουν ερωτήματα, να ζητούν επεξηγήσεις και να επιθυμούν την ενδελεχή διερεύνηση των υπό την κρίση τους ζητημάτων. Ο γόνιμος προβληματισμός και η σε βάθος εξέταση όλων των πλευρών κάθε περίπτωσης είναι και θα παραμείνει βασική παράμετρος στη σύννομη και δημοκρατική λειτουργία της Επιτροπής.

Όσα αντίθετα υποστηρίχτηκαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι κακόβουλα και ψευδή. Η Επιτροπή τα καταδικάζει απερίφραστα. Οι οντότητες που προχώρησαν σε σχετικά ψευδή δημοσιεύματα ή σε αναδημοσίευσή τους έχουν ως ελάχιστη υποχρέωση να τα ανακαλέσουν και να προβούν στη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης, αυτούσιας, με τα ίδια στοιχεία και σε αντίστοιχη θέση με εκείνη που καταλάμβαναν τα αρχικά συκοφαντικά δημοσιεύματα”.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.