Απελευθερώνεται η στοιχηματική αγορά της Μολδαβίας

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας αποφάσισε την άμεση απελευθέρωση της στοιχηματικής αγοράς στη χώρα και ήδη έχει προχωρήσει σε νέες συνεργασίες που θα προσφέρουν περισσότερες επιλογές στοιχηματισμού στους παίχτες. Η απροσδόκητη απόφαση και η άμεση υλοποίησή της βάζει επίσημα τέλος στο κρατικό μονοπώλιο στην αγορά στοιχήματος, αν και το Δημόσιο θα συνεχίσει να έχει σημαντική παρουσία στη νέα και ελεύθερη αγορά.

Άλλωστε, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπευθύνων, το μοντέλο που θα ακολουθηθεί αφορά σε συνεργασίες του Δημοσίου με ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να αυξηθούν οι διαθέσιμες επιλογές στοιχηματισμού.

 

Το νέο μοντέλο της αγοράς και οι πρώτοι συνεργάτες

Αναλυτικότερα, οι βασικοί παίχτες της νέας και απελευθερωμένης αγοράς στοιχήματος της Μολδαβίας θα προκύψουν από τη συνεργασία του κράτους με δύο ιδιωτικές εταιρείες: τη Novo Gaming M Technologies GmbH, θυγατρική της αυστριακής Novomatic, και την NGM SPC Limited, μια εταιρεία που αποτελείται από μετοχικά σχήματα που εδρεύουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Και οι δύο εταιρείες θα συνεργάζονται στενά με τις κρατικές Αρχές, αλλά και την κρατική εταιρεία NLM, η οποία διατηρούσε έως σήμερα το μονοπώλιο. Κάθε εταιρεία, μάλιστα, θα είναι αναγκασμένη να επιστρέφει ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων της στην NLM, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό σε τέτοιου είδους συνεργασίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού η Novo θα πρέπει να επιστρέφει το 51% των εσόδων της από το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, ενώ η SGM το 75% των εσόδων της από τις λοταρίες και το 90% των εσόδων της από το στοίχημα.

 

Τι ίσχυε έως τώρα στη Μολδαβία;

Αν και ο τομέας των επίγειων καζίνο έχει απελευθερωθεί εδώ και χρόνια στη Μολδαβία δε συνέβαινε το ίδιο και για το επίγειο στοίχημα, το οποίο αποτελούσε τα τελευταία χρόνια μονοπώλιο της κρατικής εταιρείας NLM. Αντίστοιχα, στην περίπτωση του online στοιχήματος δεν υπήρχαν έως πρόσφατα νόμοι που να προβλέπουν αν είναι νόμιμο ή όχι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν πολλοί Μολδαβοί παίχτες να στοιχηματίζουν ανενόχλητοι σε εταιρείες του εξωτερικού που δε διέθεταν την απαραίτητη άδεια. Και, όπως είναι φυσικό, αυτή η πρακτική ζημίωνε σημαντικά το Δημόσιο της χώρας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.