Δανία: Μειώθηκε το μέσο εβδομαδιαίο ποσό κατανάλωσης στα τυχερά παιχνίδια

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Δανίας, η Spillemyndigheden, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά το μέσο ποσό κατανάλωσης των Δανών στα τυχερά παιχνίδια μειώθηκε. Οι υπολογισμοί της Spillemyndigheden πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και, όπως φαίνεται, το μέσο ποσό που ξοδεύουν οι παίχτες ανά εβδομάδα στα τυχερά παιχνίδια μειώθηκε για πρώτη φορά το 2019, από το 2012 που εγκαινιάστηκε η αγορά νόμιμων τυχερών παιχνιδιών.

Βέβαια, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν προκαλούν αμφιβολίες για το μέλλον της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Δανίας, η οποία αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς. Ακόμα και αν δεν πρόκειται για στατιστική ιδιαιτερότητα, οι αρμόδιοι θεωρούν ότι απλά πρόκειται για την αναμενόμενη εξισορρόπηση, μετά από 7 χρόνια νόμιμης λειτουργίας της αγοράς.

 

Τα στοιχεία της Spillemyndigheden για τη δανική αγορά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Spillemyndigheden, το εβδομαδιαίο ποσό κατανάλωσης στα τυχερά παιχνίδια ανά παίχτη μειώθηκε μέσα στο 2019 στα 5,43 ευρώ. Πρόκειται για μικρή μείωση, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά του 2018, τα οποία άγγιζαν τα 5,46 ευρώ. Σύμφωνα με την Spillemyndigheden, η κατανάλωση αυξάνεται σταθερά από το 2012 και είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μείωση.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά το 2019, οι Δανοί ξόδεψαν περισσότερα χρήματα σε κληρώσεις και λοταρίες. Συγκεκριμένα, ξόδεψαν 1,7 ευρώ ανά εβδομάδα. Ακολουθεί το στοίχημα, με 1,39 ευρώ ανά εβδομάδα, και το online καζίνο, με 1,3 ευρώ ανά εβδομάδα.

 

Στην πρώτη θέση τα online τυχερά παιχνίδια στη Δανία

Τα παραπάνω στοιχεία, τέλος, δεν ήταν τα μόνα ενδιαφέροντα που ανακοίνωσε η Spillemyndigheden. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, τα online τυχερά παιχνίδια στη Δανία είναι δημοφιλέστερα από τα επίγεια, αφού μέσα στο 2019 ευθύνονταν για το 53,1% των εσόδων της συνολικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Η μόνη χώρα που ξεπερνά τη Δανία σε αυτόν τον τομέα είναι η Σουηδία, με ποσοστό 59%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.