Απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων εξετάζει η Σουηδία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Spelmarknadsutredningen, αποφάσισε να διεξάγει μια νέα έρευνα για την αγορά στοιχήματος της χώρας, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο οι στοιχηματικές διαφημίσεις εξυπηρετούν τη λειτουργία της αγοράς και το αν θα είναι προτιμότερη η καθολική απαγόρευσή τους. Το ζήτημα της καθολικής απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων εξεταζόταν από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της αγοράς online στοιχήματος, αλλά φαίνεται πως αποτελεί πιο πιθανό σενάριο, όσο περνάν οι μήνες.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι στρατηγικές μάρκετινγκ που ακολουθούν οι περισσότερες εταιρείες στοιχήματος είναι αρκετά επιθετικές, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται αρνητικά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ανήλικοι και οι εθισμένοι στον τζόγο.

 

Το νέο καθήκον της Spelmarknadsutredningen

Η αρμόδια Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνές της στην στοιχηματική και στη διαφημιστική αγορά της Σουηδίας και θα πρέπει να παραδώσει τα αποτελέσματα έως την 1η Οκτωβρίου του 2020. Στη συγκεκριμένη έρευνα εξετάζονται πτυχές, όπως τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των διαφημιζόμενων εταιρειών στοιχήματος, αλλά και οι περιορισμοί που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη προστασία των καταναλωτών.

Μεταξύ άλλων, η Spelmarknadsutredningen θα πρέπει να εξετάσει τον αριθμό των στοιχηματικών διαφημίσεων που έχουν κατακλύσει τη σουηδική αγορά, τις διαφημίσεις που αφορούν σε στοιχηματικές προσφορές και άλλες πτυχές. Και στο τέλος θα πρέπει να προτείνει τις αποτελεσματικότερες λύσεις. Από αυτές, πάντως, δεν εξαιρείται ούτε το ενδεχόμενο της καθολικής απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων. Ανάμεσα στα καθήκοντα της Spelmarknadsutredningen, άλλωστε, βρίσκεται και η εκτίμηση του αντίκτυπου στην αγορά από μια καθολική απαγόρευση διαφημίσεων. 

Προς το παρόν, πάντως, οι αρμόδιοι εξετάζουν τις ευκολότερες εναλλακτικές, όπως η υποχρεωτική εξήγηση για το ρόλο της τύχης στα αποτελέσματα των παιχνιδιών, ο περιορισμός παιχνιδιών που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα εθιστικά και η απαγόρευση των τηλεοπτικών στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αγώνων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.