Συνεργασία UEFA και ESSA κατά του στησίματος αγώνων στο ποδόσφαιρο

H UEFA ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία, με σκοπό την καταπολέμηση φαινομένων στησίματος αγώνων στο ποδόσφαιρο. Νέα συνεργάτης της UEFA σε αυτόν τον σκοπό είναι η ESSA, η μη κερδοσκοπική εταιρεία που φροντίζει για τη διατήρηση της ακεραιότητας των αθλημάτων.

Η νέα συνεργασία ξεκινά μια διαδικασία σύγκρισης πληροφοριών και δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, με σκοπό να εντοπίζονται ύποπτες συμπεριφορές στοιχηματισμού στους αγώνες παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

 

Η συνεισφορά της ESSA

Η UEFA έχει ήδη φροντίσει να διατηρήσει την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου, μέσω του συστήματος BFDS, το οποίο παρακολουθεί και αναλύει τις στοιχηματικές συμπεριφορές σε 32.000 αγώνες ανά την Ευρώπη κάθε χρόνο – στις διοργανώσεις της UEFA, μα και σε εθνικά πρωταθλήματα. Στις προσπάθειες της UEFA έρχεται να προστεθεί ένα αντίστοιχο σύστημα της ESSA, το οποίο παρακολουθεί και αναλύει παρόμοιες συμπεριφορές, σε συνεργασία με 25 κορυφαίες εταιρείες στοιχημάτων.

Έτσι, οι δύο πλευρές θα είναι σε θέση να παρακολουθούν πιο αποτελεσματικά περισσότερους αγώνες ποδοσφαίρου, προκειμένου να εντοπίζουν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές.

 

“Αρρώστια που απειλεί την ψυχή του ποδοσφαίρου”

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές ήρθε μερικές ημέρες αφότου ο πρόεδρος της UEFA, Aleksander Čeferin, χαρακτήρισε τον πόλεμο απέναντι στο στήσιμο αγώνων ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες. Μετά τη συμφωνία, ο διευθυντής ακεραιότητας της UEFA, Emilio Garcia, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε χαρούμενοι που η ESSA θα συνεργαστεί με την UEFA, στην αποστολή εξάλειψης στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Η ανταλλαγή των πληροφοριών ανάμεσα σε έμπιστους συνεργάτες είναι το κλειδί σε αυτόν τον αγώνα. Το στήσιμο αγώνων είναι μια αρρώστια που απειλεί την ψυχή του ποδοσφαίρου και το άθλημα θα πρέπει να προστατευθεί από εκείνους που θέλουν να κερδοσκοπήσουν με παράνομους τρόπους”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.