Συνεργασία εισαγγελίας και στοιχηματικών εταιρειών για τους ύποπτους αγώνες

Οι εισαγγελικές Αρχές της Ελλάδας προσανατολίζονται σε συνεργασία με τις στοιχηματικές εταιρίες ανά τον κόσμο, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα στοιχεία για τους υπαίτιους των χειραγωγημένων αγώνων στις ελληνικές διοργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τηλεοπτική εκπομπή “Δίκη Στον ΣΚΑΪ”, οι Έλληνες αρμόδιοι θα προχωρήσουν για πρώτη φορά σε μια ενέργεια που θα τους φέρει πιο κοντά στη συνεργασία με τις στοιχηματικές εταιρίες.

 

Οι ενέργειες των εισαγγελικών Αρχών

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, οι εισαγγελικές Αρχές σκοπεύουν να ζητήσουν τα πλήρη στοιχεία των ιστορικών στοιχηματισμού σε ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες από 400 τουλάχιστον στοιχηματικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Χάρη σε αυτή την κίνηση, οι ελληνικές Αρχές θα αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για ύποπτες κινήσεις στοιχηματισμού.

Τα στοιχεία αυτά θα συγκριθούν έπειτα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών, Γιάννης Παναγόπουλος. Ο κ. Παναγόπουλος έχει στη διάθεσή του τους γνωστούς φακέλους της UEFA, οι οποίοι περιέχουν αγώνες που θεωρούνται ύποπτοι προς χειραγώγηση. Τα στοιχεία αυτών των φακέλων έχουν προκύψει σε συνεργασία με την ανεξάρτητη εταιρεία Sportradar, καθήκον της οποίας είναι να εντοπίζει ύποπτα μοτίβα στοιχηματισμού.

Στόχος της εισαγγελίας, με άλλα λόγια, είναι να εντοπίσει τους παίχτες εκείνους που έχουν στοιχηματίσει μεγάλα ποσά σε ύποπτους αγώνες, με σκοπό να καταλήξει στους υπαίτιους των παράνομων συμπεριφορών.

 

Οι άλλες έρευνες της εισαγγελίας

Παράλληλα, έφτασε στα χέρια της πταισματοδίκη Αθηνών η υπόθεση για τους πέντε στημένους αγώνες στο σουηδικό πρωτάθλημα, στους οποίους εντοπίστηκαν μεγάλα στοιχήματα από Ελλάδα. Η συγκεκριμένη έρευνα συνεχίζεται από τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Να σας υπενθυμίσουμε πως ο μηχανισμός της Sportradar είχε εντοπίσει 50 ύποπτους αγώνες στους αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου για φέτος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.