Απαγόρευση των διαφημίσεων παράνομων στοιχηματικών εταιρειών εξετάζει η Νορβηγία

Οι νορβηγικές Αρχές αντιμετωπίζουν ένα έντονο πρόβλημα παράνομου στοιχηματισμού στη χώρα, καθώς πολλές εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια και προσπαθούν να προσελκύσουν Νορβηγούς παίχτες, οι οποίοι δεν έχουν και πολλές νόμιμες εναλλακτικές. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι είναι αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ξεκινώντας από την προβολή που απολαμβάνουν οι παράνομες εταιρείες στοιχήματος, μέσω των διαφημίσεων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού της Νορβηγίας αποφάσισε να προτείνει την απαγόρευση των διαφημίσεων των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών σε κάθε Μέσο – και πολύ περισσότερο στο διαδίκτυο, όπου ανθεί η διαφημιστική προβολή των εταιρειών του εξωτερικού.

 

Τα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Πολιτισμού

Οι υπεύθυνοι του υπουργείου έχουν ήδη συντάξει μια λίστα με μέτρα που θα περιορίσουν σημαντικά την διαφήμιση των εταιρειών που λειτουργούν χωρίς άδεια στη Νορβηγία. Τα μέτρα αυτά δεν περιορίζονται απλά στην απαγόρευση δια νόμου τέτοιου είδους διαφημίσεων, αλλά επεκτείνονται και σε αποτελεσματικές μεθόδους, όπως το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων που διαφημίζουν παράνομες στοιχηματικές εταιρείες.

Τα παραπάνω είναι τα δύο κυριότερα μέτρα που θα επηρεάσουν τη διαφημιστική αγορά της Νορβηγίας, αλλά όχι τα μόνα. Σκοπός των αρμοδίων, άλλωστε, είναι να κόψουν κάθε πιθανή διέξοδο των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών στη διαφημιστική αγορά της Νορβηγίας.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τέλος, τα νέα μέτρα θα συνεισφέρουν σημαντικά στη μείωση του παράνομου στοιχηματισμού. Η διαφημιστική προβολή, άλλωστε, δεν αποτελεί βασικό πυλώνα μόνο για τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος, αλλά και για τις παράνομες, που θέλουν να ενημερώσουν για τις υπηρεσίες όσο το δυνατόν περισσότερους παίχτες, ακόμη κι αν δεν κατέχουν την απαραίτητη άδεια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.