Ανοίγει κι άλλο η δανική αγορά τυχερών παιχνιδιών

Η Δανία ετοιμάζεται να ανοίξει κι άλλο την αγορά του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών γενικότερα, μετά και την έγκριση που έλαβε από την Κομισιόν. Οι ευρωπαϊκές Αρχές γνωμοδότησαν υπέρ της περαιτέρω απελευθέρωσης του στοιχήματος, το οποίο επιτρέπεται μεν στη Δανία (με τη δραστηριοποίηση και χωρών του εξωτερικού), αλλά κάποια κομμάτια του ανήκουν στο μονοπώλιο της κρατικής (προς το παρόν) Danske Spil.

 

H ισχύουσα νομοθεσία στη Δανία

Έως το 2012, η αγορά στοιχήματος της Δανίας ήταν κλειστή και η κρατική Danske Spil είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης σε κάθε τύπο στοιχήματος (επίγειο και online) και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Ο νόμος του 2012, όμως, άνοιξε τμηματικά την αγορά και άνοιξε το δρόμο για την δραστηριοποίηση και εταιρειών στοιχηματισμού του εξωτερικού, όπως οι Bet365 και Ladbrokes.

Ωστόσο, η Danske Spil διατήρησε το μονοπώλιό της σε δύο τομείς: στο στοίχημα στις ιπποδρομίες και στο online bingo. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο στοιχηματισμός στις ιπποδρομίες έχει πάρει την κάτω βόλτα και πολλοί υποστηρίζουν πως οφείλεται στο μονοπώλιο και στο γεγονός ότι πλέον δεν αποτελεί ένα ελκυστικό παιχνίδι. Παράλληλα, οι φήμες για επικείμενη ιδιωτικοποίηση της Danske Spil δε δικαιολογούν το μονοπώλιο που διατηρεί.

 

Οι αλλαγές που προωθούνται

Μετά και την έγκριση της Κομισιόν, λοιπόν, το στοιχηματικό τοπίο στη Δανία αναμένεται να αλλάξει ακόμη περισσότερο. Εφόσον οι μεταρρυθμίσεις προχωρήσουν, το ιπποδρομιακό στοίχημα θα πάψει να αποτελεί πια μονοπώλιο της Danske Spil και πολλοί ελπίζουν πως αυτό θα το καταστήσει και πάλι ελκυστικό στους παίχτες. Στην πρόταση της Δανίας, μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται και ένα μέτρο που προβλέπει την προώθηση του 8% των κερδών από το στοίχημα στις ιπποδρομίες στην βελτίωση της βιομηχανίας.

Η απελευθέρωση του ιπποδρομιακού στοιχήματος και του online bingo θα συντελέσουν και στη μείωση των παράνομων στοιχημάτων και παιχνιδιών.

Πριν τρεις μήνες και η Γερμανία αύξησε τον αριθμό των προσωρινών αδειών που έχουν δοθεί ψηφίζοντας νέο νόμο για το online στοίχημα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.