24ωρη υποστήριξη στους εθισμένους στον τζόγο προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο

Η GamCare, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στηρίζει παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες επικοινωνίας θα είναι στο εξής διαθέσιμες ολόκληρο το 24ωρο.

Η GamCare χρηματοδοτείται από την GambleAware και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης σε άτομα (ή στο περιβάλλον τους) που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, όχι μόνο μέσω ενημέρωσης και καμπανιών, αλλά και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και παραπομπής σε οργανισμούς που μπορούν να βοηθήσουν τους παίχτες.

 

Υποστήριξη ολόκληρο το 24ωρο

Αναλυτικότερα, η GamCare ανακοίνωσε πως, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, οι υπηρεσίες επικοινωνίας που προσφέρει θα λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο. Η GamCare στηρίζει δύο τρόπους επικοινωνίας: το τηλέφωνο (με μηδενική χρέωση) και το live chat, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της. Και στις δύο περιπτώσεις, οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο θα μπορούν να δέχονται συμβουλές από ειδικούς, αλλά και να μαθαίνουν για τους τρόπους θεραπείας από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της GamCare, έχει λάβει περισσότερες από 30.000 κλήσεις κατά το 2018-2019. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι αρμόδιες Αρχές υπολογίζουν ότι περίπου 340.000 παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και άλλα 2 εκατομμύρια έχουν τον κίνδυνο να τα αντιμετωπίσουν στο μέλλον, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής, αλλά και επιτυχημένη.

Οι υπεύθυνοι, πάντως, ξεκαθάρισαν ότι το νέο ωράριο θα λειτουργήσει αρχικά δοκιμαστικά και θα αποφασιστεί η μόνιμη επέκτασή του σε ολόκληρο το 24ωρο, αν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχημένες.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι στην Αγγλία έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και δημόσιες κλινικές αποτοξίνωσης που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση προβλημάτων εθισμού στον τζόγο, μάλιστα τον Ιούνιο το αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο αποτοξίνωσης από τον τζόγο που απευθύνεται και σε παιδιά.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.