Ερώτηση στη Βουλή για το παράνομο online στοίχημα

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δέχθηκε ερώτηση στη Βουλή, με θέμα την αύξηση του παράνομου στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, από 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η σχετική ερώτηση αναφέρει τη ραγδαία αύξηση του παράνομου τζόγου στο διαδίκτυο (από ιστοσελίδες που εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώνουν φόρους στη χώρα μας) και τα διαφυγόντα έσοδα και ζητά από τον υπουργό να αποκαλύψει τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο η κυβέρνηση.

 

Οι αναφορές των βουλευτών της αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομικών, ο νόμος 4002/2011 επιχειρεί να ρυθμίσει την αγορά του online στοιχήματος και να μην επιτρέψει να δραστηριοποιούνται στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού στην ελληνική αγορά χωρίς έλεγχο. Ωστόσο, τα ποσά που διακινούνται παράνομα είναι σύμφωνα με μελέτες μεγάλα και ανέρχονται στα 1,5 και με 2 δις ευρώ το χρόνο. Αυτό μεταφράζεται σε διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο, της τάξης των 400-600 ευρώ κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την ερώτηση των βουλευτών, τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί, αλλά πληθαίνουν, όπως φαίνεται και από τις διαπιστώσεις της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων). Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η Ε.Ε.Ε.Π. δεν έχει λάβει αποτελεσματικά μέτρα κατά της πάταξης τέτοιων φαινομένων και πως αναμένει τις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναγγελθεί.

Τέλος, οι βουλευτές συγκρίνουν την αδυναμία της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τον παράνομο στοιχηματισμό με την αδυναμία της να εξαλείψει τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και καταλήγουν με το συμπέρασμα ότι οι αρμόδιοι προτιμούν να φορολογούν τους πολίτες, παρά να καταπολεμήσουν τέτοια φαινόμενα διαφυγόντων κερδών.

Η ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή καταλήγει ως εξής: “Ερωτάται o  κ. Υπουργός:

Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το θέμα του παράνομου τζόγου και της προστασίας των παικτών με βάση και τον πρόσφατο κανονισμό της ΕΕΕΠ;

Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σημαντικής απώλειας εσόδων που επιφέρει η ύπαρξη του παράνομου τζόγου για το κράτος;

Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;

Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;”

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.