Κερδοφόρα η στοιχηματική αγορά της Κύπρου

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Κύπρου ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της στοιχηματικής αγοράς της χώρας για την περίοδο του δεύτερου τριμήνου του 2017 και τα αποτελέσματα αυτά είναι άκρως θετικά, ειδικά αν συγκριθούν με τα αντίστοιχα του δεύτερου τριμήνου του 2016. Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα της στοιχηματικής αγοράς παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 146%!

Βέβαια, η τεράστια αυτή αύξηση οφείλεται και στη διόγκωση της στοιχηματικής αγοράς, σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα.

 

Τα οικονομικά στοιχεία της αγοράς της Κύπρου

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Κύπρου, τα μεικτά έσοδα από τα στοιχήματα (επίγεια και online) ξεπερνούν τα 123,4 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση (της τάξης του 146%), σε σχέση με πέρσι, η οποία οφείλεται στην εξάπλωση των εταιρειών του εξωτερικού στην κυπριακή αγορά.

Από τα έσοδα αυτά, τέλος, τα 68 περίπου εκατομμύρια προήλθαν από επίγεια στοιχήματα, ενώ τα περίπου 55 από online στοιχήματα.

 

Τα κέρδη των παιχτών και του κυπριακού Δημοσίου

Εξίσου μεγάλη ήταν και η αύξηση των κερδών των Κύπριων παιχτών από το στοίχημα. Οι παίχτες της Κύπρου εξασφάλισαν κέρδη άνω των 108 εκατομμυρίων ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Τα κέρδη αυτά παρουσίασαν αύξηση κατά 174%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αλλά μείωση κατά 2%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017. Τα περισσότερα κέρδη, τέλος, εξασφάλισαν οι παίχτες που στοιχημάτιζαν online.

Τέλος, σημαντική ήταν και η αύξηση των εσόδων του κυπριακού Δημοσίου από την αγορά του στοιχήματος. Τα δημόσια ταμεία εισέπραξαν 1,4 εκατομμύρια ευρώ μέσω του φόρου 10%. Τα έσοδα του τριμήνου σημείωσαν αύξηση της τάξης του 42%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2017 η Κύπρος εξέδωσε δύο νέες άδειες λειτουργίας σε στοιχηματικές εταιρίες με αποτέλεσμα σήμερα οι νόμιμες ιστοσελίδες που λειτουργούν στην κυπριακή αγορά να να φτάνουν τις 15.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.