Μειώθηκαν οι συνδρομές της στοιχηματικής αγοράς στο πολωνικό Δημόσιο

Το lockdown και η διακοπή των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων που προκάλεσε η πανδημία προκάλεσε συρρίκνωση της πολωνικής αγοράς στοιχήματος, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι φόροι που κλήθηκαν να πληρώσουν οι στοιχηματικές εταιρείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων Αρχών, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα έσοδα που εισέπραξε το πολωνικό Δημόσιο από το στοίχημα μειώθηκαν κατά 10%.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020, μάλιστα, ήταν αυτό που προκάλεσε και τα περισσότερα οικονομικά προβλήματα στην αγορά στοιχήματος της Πολωνίας. Τα πρακτορεία στοιχήματος παρέμειναν κλειστά για το μεγαλύτερο κομμάτι του τριμήνου, ενώ ακόμα και όταν άνοιξαν, οι αγώνες που μπορούσαν να προσφέρουν για στοιχηματισμό ήταν ελάχιστοι.

 

Τα οικονομικά στοιχεία της πολωνικής αγοράς

Σύμφωνα με το όργανο των εταιρειών στοιχήματος της Πολωνίας (Graj Legalnie), τα έσοδα της αγοράς μειώθηκαν σημαντικά κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και το ίδιο συνέβη και με τους φόρους που εισέπραξε το Δημόσιο, οι οποίοι μειώθηκαν κατά 27%.

Όπως φαίνεται, πάντως, οι μεγαλύτερες εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Πολωνία κατάφεραν να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο μια ήδη δύσκολη κατάσταση για τις μικρότερες εταιρείες. Η κορυφαία εταιρεία, STS, αύξησε το μερίδιό της στο 50%, η Fortuna στο 25% και η Forbet στο 7%. Όλες οι υπόλοιπες νόμιμες εταιρείες δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά πάνω από το 12% της αγοράς.

Παρά το γεγονός ότι τα έσοδα του Δημοσίου από τους φόρους μειώθηκαν, πάντως, οι στοιχηματικές εταιρείες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τους υψηλούς φόρους. Θυμίζουμε ότι στην Πολωνία, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες καλούνται να πληρώσουν το 12% επί του τζίρου τους σε φόρους, γεγονός που έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση, μετά τις οικονομικές ζημίες που προκάλεσε η πανδημία. Για αυτό το λόγο, επιμένουν να μειωθεί ο συγκεκριμένος φόρος στο 10%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.