Στοιχεία για τα οφέλη του μονού στοιχήματος κατέθεσε η IBIA στον Καναδά

Οι αρμόδιοι στον Καναδά εξετάζουν αυτή την εποχή το ενδεχόμενο να καταργήσουν το νόμο που απαγορεύει στους παίχτες να τοποθετούν μονά στοιχήματα και οι φορείς της αγοράς που τάσσονται υπέρ της αλλαγής αυξάνονται συνεχώς. Στο πλευρό των υποστηρικτών των μονών στοιχημάτων βρίσκεται πλέον και η IBIA (International Betting Integrity Association), η οποία κατέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι η νομιμοποίηση των μονών στοιχημάτων θα ωφελήσει την αγορά του Καναδά.

Θυμίζουμε ότι σήμερα στον Καναδά απαγορεύεται η τοποθέτηση μονών στοιχημάτων, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων. Οι παίχτες είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν παρολί στοιχήματα, αλλά οι αρμόδιοι εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσουν τα μονά στοιχήματα, διεξάγοντας δημόσιες διαβουλεύσεις και συνεδριάσεις ειδικών επιτροπών.

 

Η παρέμβαση της IBIA στο καναδικό ζήτημα

Σε μια από αυτές τις συνεδριάσεις συμμετείχε πριν μερικές ημέρες και κλιμάκιο της IBIA. Ο συγκεκριμένος φορέας είναι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του αθλητισμού και οι εκπρόσωποί του τάχθηκαν υπέρ της νομιμοποίησης των μονών στοιχημάτων.

Το βασικό επιχείρημα της IBIA υπέρ της κατάργησης του περιορισμού που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Καναδοί παίχτες ήταν τα προβλήματα που δημιουργεί στην αγορά νόμιμου στοιχήματος. Τα στοιχεία της IBIA έδειξαν ότι μόλις το 31% των Καναδών στοιχηματίζουν σε νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος, με τη συντριπτική πλειοψηφία να προτιμά τις παράνομες, οι οποίες δεν είναι αναγκασμένες να υπακούσουν σε τέτοιου είδους περιορισμούς και προσφέρουν ανενόχλητες στους Καναδούς τη δυνατότητα τοποθέτησης μονών στοιχημάτων. Οι υπεύθυνοι συνέκριναν τα παραπάνω στοιχεία με τα αντίστοιχα της αγγλικής αγοράς online στοιχήματος, όπου δεν ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί και το 99% των στοιχημάτων τοποθετείται σε νόμιμες ιστοσελίδες.

Η IBIA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιορισμοί που ισχύουν σήμερα στον Καναδά δεν έχουν αποτέλεσμα, καθώς ωθούν τους παίχτες στο παράνομο στοίχημα (το οποίο δεν ελέγχεται και παρουσιάζει μεγαλύτερο ρίσκο και στον τομέα της ακεραιότητας των αθλημάτων), και πως η νομιμοποίηση των μονών στοιχημάτων θα μεταμορφώσει την αγορά της χώρας και θα ενισχύσει την ακεραιότητα στο στοίχημα και στον αθλητισμό.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.