Αντιδρούν οι στοιχηματικές εταιρίες για τον αποκλεισμό τους από την Ολλανδία

Η Ολλανδία ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες την πρόθεσή της να νομιμοποιήσει το online στοίχημα και να ανοίξει την αγορά στις εταιρίες του εξωτερικού που είναι διατεθειμένες να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια και να πληρώνουν τους προβλεπόμενους φόρους. Ήδη, μάλιστα, το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και ο σχετικός νόμος βρίσκεται στην τελική ευθεία, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ – αν και αντιμετωπίζει κάποιες καθυστερήσεις.

Όπως είναι φυσικό, βέβαια, ο νόμος που νομιμοποιεί το στοίχημα έχει γίνει δεκτός με θετικά σχόλια από πολλές στοιχηματικές εταιρίες, που ήδη ετοιμάζονται να αποκτήσουν τη σχετική άδεια. Κάποιες άλλες, όμως, εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νόμου, όπως αυτή που αρνείται την παραχώρηση άδειας σε εταιρίες που έχουν δραστηριοποιηθεί παράνομα στη χώρα κατά το παρελθόν.

 

Οι αντιδράσεις των στοιχηματικών εταιρειών για τον αποκλεισμό

Συγκεκριμένα, ο νόμος περιλαμβάνει μια ρύθμιση (παρόμοια με αυτή που εξετάζουν και οι ελληνικές Αρχές για το νέο νόμο περί online στοιχήματος), που προβλέπει ότι όποια στοιχηματική ιστοσελίδα έχει τιμωρηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, εξαιτίας του ότι δραστηριοποιούταν στην Ολλανδία χωρίς άδεια, δε θα μπορεί να λάβει την απαραίτητη άδεια. Ο αποκλεισμός αυτός, βέβαια, θα είναι προσωρινός, αλλά θα στερήσει την ευκαιρία νόμιμης δραστηριοποίησης σε κάποιες εταιρίες που είναι διατεθειμένες να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια.

Προεξέχουσα στο κύμα αντιδράσεων για τη σχετική ρύθμιση είναι η εταιρία στοιχημάτων Betsson, η οποία έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν από την αρμόδια ολλανδική Αρχή, επειδή δεχόταν Ολλανδούς παίχτες, ενώ το online στοίχημα απαγορευόταν στη χώρα. Η Betsson υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν ευνοεί τους στόχους της νόμιμης και ελεύθερης αγοράς, αλλά αντίθετα βάζει σημαντικά εμπόδια, αφού θα αποκλείσει (έστω προσωρινά) κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων της Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο μέτρο, πάντως, λειτουργεί με το σκεπτικό του να αποτρέψει στοιχηματικές εταιρίες που δεν έχουν αποκτήσει κάποια άδεια από το να λειτουργούν παράνομα, ώστε να εξασφαλίσουν ίσες πιθανότητες, αν στο μέλλον αποφασίσουν να διεκδικήσουν τη νόμιμη παρουσία τους στην ολλανδική αγορά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.