Ενισχύονται οι αρνητικές απόψεις για τα τυχερά παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, δείχνει ότι οι Βρετανοί που έχουν αρνητική άποψη για τα τυχερά παιχνίδια έχουν αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά και οι 4.003 συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που δείχνουν την άποψή τους για τα τυχερά παιχνίδια. Και, όπως φαίνεται, μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων έχει πλέον αρνητική άποψη για την εξάπλωση των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της UKGC

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το 29% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα προτιμούσαν να απαγορευθούν δια παντός τα τυχερά παιχνίδια που σήμερα λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Το 2018, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 25%. Επιπλέον, το 82% των συμμετεχόντων δήλωσε πως πιστεύει ότι σήμερα υπάρχουν υπερβολικά πολλές ευκαιρίες για να παίξει κανείς σε τυχερά παχνίδια. Επιπλέον, το 62% πιστεύει ότι η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια θα έπρεπε να αποθαρρύνεται, ενώ το 73% θεωρεί ότι τα τυχερά παιχνίδια είναι βλαβερά για την οικογενειακή ζωή (σε σύγκριση με το 71% του 2018).

Παράλληλα με την αύξηση όσων τίθενται κατά των τυχερών παιχνιδιών, η έρευνα παρατήρησε και μείωση αυτών που τα στηρίζουν. Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ο καθένας θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια οπουδήποτε το επιθυμεί, ενώ το 2018 το ποσοστό άγγιζε το 62%. Επιπλέον, οι ερωτηθέντες που θεωρούν ότι τα τυχερά παιχνίδια είναι δίκαια και άξια εμπιστοσύνης αποτέλεσαν κατά μέσο όρο το 29% όσων συμμετείχαν στην έρευνα – το 25% δεν συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια, ενώ το 32% συμμετέχει.

Από την ίδια έρευνα, πάντως, προκύπτει ότι ο αριθμός όσων συμμετέχουν στα τυχερά παιχνίδια παραμένει σταθερός. Τέλος, έχει αυξηθεί η συμμετοχή στα online τυχερά παιχνίδια, ενώ παράλληλα οι νεότερες ηλικίες (16-24 ετών) δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον, σε σχέση με το 2018.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.