Επανέρχονται οι απαιτήσεις για διαδικτυακό μονοπώλιο από τον ΟΠΑΠ

Σε απαιτήσεις για εγκαθίδρυση του διαδικτυακού μονοπωλίου του, αλλά και για θέματα που ξεφεύγουν από τις αρμοδιότητές του προχώρησε πριν μερικές ημέρες ο ΟΠΑΠ, σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Καμίλ Ζίγκλερ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη, και τους κκ Τσακαλώτο και Χουλιαράκη. Ο κ. Ζίγκλερ ξεκίνησε με διαμαρτυρίες για τους αυστηρούς νόμους που περικλείουν τα επίγεια φρουτάκια (VTL), οι οποίοι εμπόδισαν τον ΟΠΑΠ να ξεκινήσει να τα εκμεταλλεύεται και απαίτησε όχι μόνον την κατάργηση των νόμων αυτών, αλλά και την απομάκρυνση του Προέδρου της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων), κ. Στεργιώτη, καθώς και το δικαίωμα αποκλειστικής διεξαγωγής του online στοιχήματος!

 

Οι απαιτήσεις αυτές, οι οποίες κρίνονται εξαιρετικά τολμηρές για τον επικεφαλής μιας ιδιωτικής εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τους νέους τρόπους εξασφάλισης εσόδων που αναζητά η κυβέρνηση, ώστε να αποφύγει την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ανάμεσα στους νέους τρόπους που αναζητά το οικονομικό επιτελείο, ένας αφορά άμεσα στον ΟΠΑΠ. Πρόκειται για το ενδεχόμενο επιβολής ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, το οποίο θα έχει ύψος 5 λεπτά ανά στήλη.

 

Ανάμεσα στους νέους τρόπους εξασφάλισης εσόδων εκ μέρους του Δημοσίου, όμως, βρίσκεται και το άνοιγμα της αγοράς του διαδικτυακού στοιχήματος, με την παραχώρηση (έναντι μεγάλου αντιτίμου, φυσικά) νέων αδειών σε εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού. Και σε αυτό το σενάριο αντιτίθεται σθεναρά ο ΟΠΑΠ, ζητώντας ως αντάλλαγμα για την αύξηση του παραπάνω φόρου την επιστροφή του μονοπωλίου που είχε αρχικά στο online στοίχημα, αλλά έχασε, εξαιτίας της παρέμβασης της Ε.Ε..

 

Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς του online στοιχήματος (σήμερα, κάποιες μόνο από τις υποψήφιες εταιρείες διαθέτουν προσωρινή άδεια), πάντως, αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες σκοπό της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφέρει όχι μόνον κέρδη σε όσους στοιχηματίζουν online, στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και έσοδα στο Δημόσιο.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.