Νέα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του στοιχηματισμού από ανήλικους στη Γαλλία

Η ρυθμιστική Αρχή της Γαλλίας, η ANJ (L'Autorité nationale des Jeux), ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Εθνική Ένωση Οικογενειακών Σχέσεων της χώρας (UNAF), προκειμένου να ξεκινήσουν από κοινού μια πρωτοβουλία που θα ενισχύσει τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων συμμετοχής ανηλίκων σε τυχερά παιχνίδια. Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει σκοπό να ενημερώσει τους ανήλικους και τις οικογένειές τους για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο, αλλά και να εκπαιδεύσει τους συμβούλους της UNAF, προκειμένου να αντιμετωπίζουν ευκολότερα τέτοιου είδους προβλήματα.

Η νέα πρωτοβουλία αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και οι δύο φορείς θα συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην υλοποίησή τους. Η ANJ θα προσφέρει κατά κύριο λόγο την τεχνογνωσία της και η UNAF το δίκτυο συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει.

 

Οι πτυχές της νέας κοινής πρωτοβουλίας

Βασικοί στόχοι της νέας κοινής πρωτοβουλίας των ANJ και UNAF είναι η μείωση των φαινομένων συμμετοχής ανηλίκων σε τυχερά παιχνίδια. Τα φαινόμενα αυτά προκαλούν σημαντικά προβλήματα, όχι μόνο στους νέους, αλλά και στις οικογένειές τους και οι αρμόδιοι θέλουν να τα αντιμετωπίσουν στη ρίζα τους.

Αυτό σημαίνει ότι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, θα διεξαχθεί μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για οικογένειες, αλλά και ενίσχυση του ρόλου των οικογενειακών συμβούλων της UNAF. Οι σύμβουλοι αυτοί θα συνεργαστούν αρχικά με την ANJ, προκειμένου να εντοπίσουν τους τύπους και τις συμπεριφορές ανηλίκων που συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια. Με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, θα δημιουργηθεί ενημερωτικό υλικό για τις οικογένειες, προκειμένου η ενημέρωση να είναι αποτελεσματικότερη.

Παράλληλα, οι οικογένειες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ οι οικογενειακοί σύμβουλοι της UNAF θα εκπαιδευτούν με τη σειρά τους στο να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τέτοιου είδους περιστατικά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.