Άνοιξε ο δρόμος για το νόμιμο online στοίχημα στο Buenos Aires

Το ΔΣ του Buenos Aires ενέκρινε πριν μερικές ημέρες τις νομοθετικές αλλαγές που επιτρέπουν το online στοίχημα, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία μίας αγοράς νόμιμου online στοιχήματος. Οι συγκεκριμένες νομοθετικές αλλαγές, όμως, αφορούν αποκλειστικά στην περιοχή της πρωτεύουσας της Αργεντινής και όχι σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι νομοθετικές αλλαγές επιτρέπουν πλέον στους αρμόδιους να θέσουν σε ισχύ νέους νόμους, οι οποίοι θα επιτρέπουν και θα ρυθμίζουν τη δημιουργία μιας αγοράς online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι νέοι νόμοι θα είναι έτοιμοι και θα μπουν σε ισχύ μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.

 

Τι προβλέπουν οι νόμοι για το online στοίχημα;

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιοι, στην ευρύτερη περιοχή του Buenos Aires θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν όλες οι εταιρείες που θα αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Ο αριθμός των αδειών δεν πρόκειται να είναι περιορισμένος, οπότε όλες οι εταιρείες στοιχήματος που το επιθυμούν θα μπορούν να διεκδικήσουν μία, αρκεί να καλύπτουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Τέτοιες προϋποθέσεις είναι να μην έχουν καταδικαστεί για οποιοδήποτε οικονομικό έγκλημα ή για παράνομη δραστηριοποίηση στην αγορά της Αργεντινής, να μην έχουν στην κατοχή τους πρακτορεία επίγειου στοιχήματος ή άλλες εγκαταστάσεις τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται στην Αργεντινή, να έχουν ετήσια έσοδα τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και να δραστηριοποιούνται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών τουλάχιστον 2 χρόνια. Τέλος, κάθε εταιρεία θα πρέπει να εξασφαλίσει συνεργασία με μια εταιρεία που ήδη δραστηριοποιείται νόμιμα στο Buenos Aires.

Όσον αφορά στις άδειες, αυτές θα κοστίζουν περίπου 90.000 ευρώ. Παράλληλα, οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν 28.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, αλλά και να διατηρούν απόθεμα περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία τους. Οι φόροι από την άλλοι, θα κυμαίνονται στο 10% των εσόδων των εταιρειών.

Οι αρμόδιοι, τέλος, ανακοίνωσαν πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν επιπλέον νόμοι, όσον αφορά στη διαφημιστική προώθηση των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος.

 

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες

Τα πρόσφατα στοιχεία από την Αργεντινή αποκαλύπτουν ότι 17 εταιρείες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις άδειες που θα μοιράσουν οι αρμόδιοι. Εκτιμούν παράλληλα ότι 7 από αυτές θα εξασφαλίσουν την άδεια: οι William Hill, Paddy Power Betfair, η Bet365, Playtech, 888, The Stars Group και Intralot.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.