Νομιμοποιείται το στοίχημα στο Πουέρτο Ρίκο

Οι αρμόδιες Αρχές του Πουέρτο Ρίκο κατέληξαν σε έναν συνολικό νόμο που θα νομιμοποιεί το στοίχημα σε αθλητικά γεγονότα και πλέον ο συγκεκριμένος νόμος βρίσκεται στα χέρια του Κυβερνήτη Ricardo Rosselló Nevares, προκειμένου να τον υπογράψει και να τον θέσει επίσημα σε ισχύ. Ο νέος νόμος θα νομιμοποιήσει το στοίχημα και θα καταστήσει το Πουέρτο Ρίκο (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυβερνήτη) μια ιδανική περιοχή για την ανάπτυξη των στοιχηματικών εταιρειών.

Ο συγκεκριμένος νόμος, πάντως, πέρασε από σαράντα κύματα, εξαιτίας της διαφωνίας των μελών του Κοινοβουλίου και της Γερουσίας του Πουέρτο Ρίκο σε διάφορες πτυχές. Μια αντιπροσωπεία με μέλη και των δύο σωμάτων, όμως, κατέληξε στο τελικό κείμενο, το οποίο υπερψηφίστηκε και ετοιμάζεται να τεθεί σε ισχύ.

 

Τι προβλέπει ο νόμος για το στοίχημα στο Πουέρτο Ρίκο;

Ο νέος νόμος νομιμοποιεί για πρώτη φορά το στοίχημα στο Πουέρτο Ρίκο και επιτρέπει στις εταιρείες στοιχημάτων που θα αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια να δραστηριοποιηθούν νόμιμα εντός των συνόρων του. Επιπλέον, αναφέρει κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις, όπως η φορολογία για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει κάθε εταιρεία, αλλά και η απαγόρευση λειτουργίας πρακτορείων σε ακτίνα 100 μέτρων από σχολεία, εκκλησίες και κέντρα αποτοξίνωσης.

Όσον αφορά στη φορολογία, αυτή ορίστηκε στο 7% για το επίγειο στοίχημα και στο 12% για το online, αν και προηγήθηκαν προτάσεις με χαμηλότερους συντελεστές (στο 6% και στο 11,5% αντίστοιχα.

Τέλος, ο νέος νόμος ορίζει και τη δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής. Οι έως τώρα Αρχές, οι Administración de la Industria del Deporte Hípico και Division of Gaming, θα αντικατασταθούν σύντομα από μια νέα υπηρεσία, η οποία θα αναλάβει την εποπτεία και τη ρύθμιση του συνόλου της αγοράς στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.