Αυστραλία: Συλλήψεις για ύποπτο στοιχηματισμό στα eSports

Οι Αρχές της Αυστραλίας εξέδωσαν μια σειρά από εντάλματα σύλληψης, τα οποία αφορούν σε μια έρευνα για περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού σε ένα τουρνουά eSports. Οι αρμόδιες Αρχές εξέταζαν εδώ και καιρό κάποιες καταγγελίες για χειραγώγηση αγώνων και ύποπτα στοιχήματα και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις των υπευθύνων, προκειμένου να συνεχίσουν τις έρευνες.

Η υπόθεση αφορά σε ένα πρόσφατο τουρνουά CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive), το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται, μάλιστα, για τη μεγαλύτερη τέτοιου είδους υπόθεση στην Αυστραλία.

 

Τα ύποπτα στοιχήματα και οι κινήσεις της Αστυνομίας

Το τουρνουά που εξετάζουν οι αρμόδιες Αρχές (η Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού και η Μονάδα Οργανωμένου Εγκλήματος) διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο και η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες για συμφωνίες παιχτών, προκειμένου να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα αγώνων. Οι Αρχές εντόπισαν και μια σειρά από ύποπτα στοιχήματα: συνολικά 20, που αφορούσαν σε πέντε ύποπτους αγώνες.

Για αυτό το λόγο, οι εμπλεκόμενοι συλλήφθηκαν, με την κατηγορία χειραγώγησης ή απόπειρας χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων. Πρόκειται για έξι άτομα, τα οποία συμμετείχαν στο τουρνουά CS:GO του περασμένου Μαρτίου.

 

“Τεράστια η σημασία προστασίας των eSports

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομίας της Victoria της Αυστραλίας, Neil Paterson, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια από τις πρώτες τόσο μεγάλες έρευνες στον τομέα των eSports. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρμόδιες Αρχές δίνουν τεράστια προσοχή στην προστασία αυτού του νέου και ανερχόμενου τύπου αθλητισμού, αλλά και όσων επιθυμούν να στοιχηματίσουν νόμιμα και με ασφάλεια στα τουρνουά που διεξάγονται στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.