Απελευθέρωση του στοιχηματισμού στον Καναδά ζητούν κορυφαίες διοργανώσεις

Μια συμμαχία κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων στις ΗΠΑ και στον Καναδά εξέφρασαν ανοιχτά τη στήριξή τους σε όσους ζητούν περαιτέρω απελευθέρωση του στοιχήματος στον Καναδά. Οι κορυφαίες διοργανώσεις τάσσονται στο πλευρό της CGA (Canadian Gaming Association), ζητώντας να καταργηθεί ο νόμος που υποχρεώνει τους παίχτες να στοιχηματίζουν σε τρεις ή περισσότερους αγώνες.

Ο νόμος που ισχύει στον Καναδά είναι από τους πιο ιδιαίτερους. Ενώ ο στοιχηματισμός είναι νόμιμος, οι παίχτες δε μπορούν να στοιχηματίσουν σε έναν μόνο αγώνα – είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν παρολί τουλάχιστον τριών σημείων. Όπως είναι φυσικό, ο συγκεκριμένος περιορισμός προκαλεί οικονομικά προβλήματα στην αγορά, στρέφοντας πολλούς παίχτες στο παράνομο στοίχημα.

 

Στο πλευρό της CGA οι αθλητικές διοργανώσεις

Κορυφαίες διοργανώσεις αθλημάτων των ΗΠΑ και του Καναδά υπέγραψαν μια κοινή ανοιχτή επιστολή, η οποία καλεί την καναδική κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο περί στοιχήματος. Συγκεκριμένα, κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τα μονά στοιχήματα ζητούν το NBA, το NHL, το MLS και η CFL, το καναδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Οι υπεύθυνοι των αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και τα μέλη της CGA τονίζουν ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν έχει βάση – από τη στιγμή που το στοίχημα είναι νόμιμο, άλλωστε, θα έπρεπε να είναι και ελεύθερο και να μην περιορίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική έχει προκαλέσει αρκετές ζημίες στην αγορά, αφού δεν είναι λίγοι οι παίχτες που προτιμούν να στοιχηματίσουν σε μια παράνομη εταιρεία, η οποία δεν περιορίζει τις επιλογές των παιχτών.

Οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι ενδεχόμενη κατάργηση του περιορισμού θα προκαλέσει άνθιση της αγοράς του στοιχήματος, με έμμεσους κερδισμένους το καναδικό Δημόσιο. Ειδικά μετά τις οικονομικές ζημίες που προκάλεσε η πανδημία και το lockdown, τα αυξημένα έσοδα που θα έρθουν από τους φόρους των στοιχηματικών θα είναι κάτι περισσότερο από καλοδεχούμενα.

Τέλος να θυμίσουμε πως το θέμα αυτό είχε επανέλθει τον Μάρτιο του 2019 χάρη στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών του Οντάριο ο οποίος ζητούσε εξεταστεί το θέμα της νομιμοποίησης των μονών στοιχημάτων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.