Νέες οδηγίες για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στην σουηδική αγορά

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν μερικές ημέρες, οι αρμόδιες Αρχές στη Σουηδία εξέδωσαν μια σειρά από οδηγίες για τη… συμπεριφορά των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος στην αγορά της χώρας. Οι συγκεκριμένες οδηγίες θα πρέπει να υιοθετηθούν από τις εταιρείες στοιχήματος και διαφήμισης έως την 1η Απριλίου 2019 και έχουν βασικό σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Οι νέες οδηγίες αναμένεται να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη διαφημιστική προβολή που απολάμβαναν οι εταιρείες στοιχήματος τους πρώτους μήνες νόμιμης λειτουργίας τους (από την 1η Ιανουαρίου), γεγονός που αρκετοί φορείς κρίνουν θετικό, δεδομένου του βομβαρδισμού διαφημίσεων που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Σουηδοί τους τελευταίους μήνες.

 

Οι νέες οδηγίες για τη διαφημιστική προβολή των εταιρειών στοιχήματος

Οι νέες οδηγίες συντάχθηκαν από τα εμπορικά όργανα των στοιχηματικών εταιρειών και σκοπό έχουν την αυτορρύθμιση της αγοράς. Αφορούν σε 9 βασικούς τομείς της διαφημιστικής προβολής και φέρνουν νέους περιορισμούς στις πρακτικές των στοιχηματικών εταιρειών.

Πρώτον, για παράδειγμα, οι διαφημίσεις θα πρέπει να ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση νίκης και πως κάθε αποτέλεσμα εξαρτάται από την τύχη. Δεύτερον, απαγορεύεται οποιαδήποτε διατύπωση μηνύματος που μπορεί να συνδέσει τον τζόγο με την οικονομική, κοινωνική και προσωπική επιτυχία. Τρίτον, η διαφήμιση κάθε προσφοράς θα πρέπει να συνοδεύεται από ξεκάθαρους όρους και προϋποθέσεις. Τέταρτον, θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσέγγιση ανηλίκων, μέσω διαφημίσεων, τοποθέτηση λογοτύπων σε προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά και προβολή μηνυμάτων κοντά σε σχολεία ή παιδότοπους.

Η πέμπτη οδηγία αφορά στις στοιχηματικές χορηγίες και ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει όλες να συνοδεύονται από υποχρεώσεις στον τομέα κοινωνικής ευθύνης και να μην αφορούν σε γεγονότα που απευθύνονται σε ανήλικους. Η έκτη αφορά στην υποχρέωση των στοιχηματικών εταιρειών να προωθούν μέσω μηνυμάτων τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, η έβδομη στην υποχρέωση των εταιρειών να ακολουθούν τους υπάρχοντες κανόνες διαφήμισης και η όγδοη στην υποχρεωτική συναίνεση όσων λαμβάνουν προωθητικά μηνύματα μέσω e-mail ή SMS. Η ένατη, τέλος, αφορά στις συνεργασίες για την προώθηση των στοιχηματικών ιστοσελίδων και ξεκαθαρίζει πως η αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο κάθε προωθητικής ενέργειας βαραίνει αποκλειστικά την στοιχηματική εταιρεία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.