ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκαν οι διαφημιστικές δαπάνες της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Nielsen στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι διαφημιστικές δαπάνες της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών στη χώρα έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της έρευνας, η εξάπλωση των online τυχερών παιχνιδιών στη χώρα είχε ως αποτέλεσμα και την τεράστια ενίσχυση της διαφημιστικής αγοράς, ειδικά στον τομέα της τηλεοπτικής διαφήμισης.

Η αύξηση αυτή, όπως είναι φυσικό, είχε αντίκτυπο και στην παρουσία των διαφημίσεων online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών στην τηλεόραση. Η συχνότητα τέτοιων διαφημίσεων μεγάλωσε, όχι μόνο στα εθνικά και καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και στα τοπικά.

 

Τα στοιχεία για τις διαφημιστικές δαπάνες στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Nielsen, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 ξοδεύτηκαν 153,6 εκατομμύρια δολάρια σε τοπικά δίκτυα και 24,8 εκατομμύρια σε εθνικά. Τέλος, στα συνδρομητικά δίκτυα ξοδεύτηκαν 6 εκατομμύρια δολάρια.

Τα παραπάνω νούμερα εντυπωσιάζουν πολύ περισσότερο, αν τα συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα του 2019. Ειδικά στον τομέα των τοπικών δικτύων, η αύξηση, σε σχέση με το 2019, αγγίζει το 1339,3%! Άλλωστε, το 2019 ξοδεύτηκαν μόλις 10,7 εκατομμύρια δολάρια, σε πολύ λιγότερες Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς τα online τυχερά παιχνίδια έκαναν ακόμα τα πρώτα τους βήματα στη χώρα.

Στην έρευνα της Nielsen, μάλιστα, αναφέρονται και οι καλύτεροι πελάτες των διαφημιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τις FanDuel (ιδιοκτησίας της Flutter Entertainment) και Draftkings, οι οποίες ξόδεψαν 57,7 και 43,6 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα. Και οι δύο, μάλιστα, προτίμησαν να επικεντρωθούν στις υπηρεσίες online στοιχήματος που προσφέρουν και όχι σε αυτές των online καζίνο.

Όσο για την κατανομή των διαφημίσεων, φαίνεται πως προτιμήθηκαν περισσότερο οι ώρες που μεταδίδονται ενημερωτικές εκπομπές. Το 2021, το 39% των διαφημίσεων online τυχερών παιχνιδιών προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια ενημερωτικών εκπομπών (το 2019, το ποσοστό ήταν 31%), ενώ το ποσοστό των διαφημίσεων σε αθλητικά κανάλια μειώθηκε από το 19% στο 14%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.