Διαφωνεί με το βραζιλιάνικο νομοσχέδιο η IBIA

H ΙΒΙΑ (International Betting Integrity Association), ο ανεξάρτητος φορέας που φροντίζει για τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα στο στοίχημα, εξέφρασε επίσημα τη διαφωνία του για τον επικείμενο νόμο περί στοιχήματος στη Βραζιλία. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει ήδη συντάξει ένα σχετικό σχέδιο νόμου, το οποίο όμως, σύμφωνα με την IBIA, περιέχει λάθη και παραλείψεις που θα εμποδίσουν την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος.

Αναλυτικότερα, η IBIA διαφωνεί κάθετα με δύο σημεία. Πρώτον, την επιβολή φόρου ύψους 1% επί του τζίρου των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος και, δεύτερον, την απουσία κανονισμών που μπορούν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του στοιχήματος.

 

Οι διαφωνίες της IBIA

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η IBIA επικεντρώνεται αρχικά στην πρόβλεψη φόρου 1% επί του τζίρου κάθε νόμιμης στοιχηματικής εταιρείας. Η IBIA αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος φόρος μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για την ανάπτυξη της αγοράς στοιχήματος. Άλλωστε, όπως αναφέρεται, ένας τόσο υψηλός φόρος επί του τζίρου ισούται περίπου με το 6-7% των εσόδων, γεγονός που θα αποθαρρύνει αρκετές εταιρείες στοιχήματος να διεκδικήσουν μία από τις άδειες. Αποτέλεσμα αυτού, προβλέπουν οι υπεύθυνοι, θα είναι πολλές εταιρείες να προτιμήσουν τη δραστηριότητα χωρίς άδεια.

Παράλληλα, η IBIA εξέφρασε την απογοήτευσή της για μια τεράστια έλλειψη στον τομέα της διαφύλαξης της ακεραιότητας της αγοράς στοιχήματος. Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, με αποτέλεσμα η αγορά να μείνει εκτεθειμένη σε παράνομες συμπεριφορές.

Η Βραζιλία, βέβαια, αναφέρει στο σχετικό νομοσχέδιο ότι θα παρθούν μέτρα για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας, αλλά σύμφωνα με την IBIA τα μέτρα αυτά είναι πολύ γενικά και δεν είναι ικανά να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι προτείνουν αντίστοιχα μέτρα από παρόμοιες αγορές (όπως αυτή του Γιβραλτάρ), προκειμένου να πείσουν τους Βραζιλιάνους νομοθέτες να ακολουθήσουν μια πιο δοκιμασμένη συνταγή.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.