Αυξήθηκαν τα κρατικά έσοδα της Μάλτας από τα τυχερά παιχνίδια

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Μάλτας, η MGA, ανακοίνωσε ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας απέφερε αυξημένα έσοδα στα Δημόσια ταμεία, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Παράλληλα, η ανάπτυξη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών (κυρίως στον online τομέα) αύξησε και τον αριθμό θέσεων εργασίας στη χώρα.

Η Μάλτα δεν είναι μόνο γνωστή για την ελεύθερη αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, αλλά και ως έδρα δεκάδων στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. Άλλωστε, πολλές από τις πιο γνωστές εταιρείες του χώρου εδρεύουν στη Μάλτα και έχουν αποκτήσει τη συγκεκριμένη άδεια – όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή η άδεια που δίνουν οι αυστηρές Αρχές της χώρας τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται και σε άλλες αγορές της Ευρώπης.

 

Αναπτύσσεται σταθερά η αγορά της Μάλτας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MGA, λοιπόν, τα έσοδα του Δημοσίου από την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας αυξήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 κατά 10%. Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση που έχει ως αποτέλεσμα τα έσοδα της αγοράς να αποτελούν πλέον το 12% των συνολικών εσόδων του Δημοσίου της Μάλτας.

Αναλυτικότερα, οι φόροι που πλήρωσαν οι εταιρείες στοιχημάτων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 έφτασαν τα 29 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι άδειες που παραχώρησε η MGA αυξήθηκαν κατά 6%.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών αναπτύσσεται σταθερά και αποφέρει συνεχώς αυξανόμενα κέρδη στο Δημόσιο. Παράλληλα, όμως, η ανάπτυξη φέρνει και νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Σύμφωνα με την MGA, μάλιστα, οι αριθμοί για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις! Οι αρμόδιοι υπολόγιζαν ότι θα υπάρχουν περίπου συνολικά 6.400 θέσεις εργασίας στην αγορά τυχερών παιχνιδιών έως τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη και οι θέσεις εργασίας που έχουν προκύψει έμμεσα, ο αριθμός ξεπερνά τις 9.000.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.