Σε κατασχέσεις των κερδών από παράνομο τζόγο προχωρά η Ν. Αφρική

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής καταπολεμά με κάθε μέσο τον παράνομο τζόγο στη χώρα και προχώρησε σε ένα νέο και ιδιαίτερα αυστηρό μέτρο: την κατάσχεση κερδών των παιχτών που προκύπτουν μέσω παράνομων παιχνιδιών και στοιχημάτων!

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, Rob Davies, ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ότι οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση ενός σημαντικού ποσού. Τα εν λόγω χρήματα αποτελούν, σύμφωνα με τον υπουργό, κέρδη που εξασφάλισαν παίχτες από παράνομα τυχερά παιχνίδια.

 

Παράνομα κέρδη από παράνομες πρακτικές

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, το ποσό των 85.000 ευρώ κατασχέθηκε από αρκετούς παίχτες που στοιχημάτιζαν παράνομα. Οι αρμόδιοι καταφεύγουν σε αυτή τη νέα και ιδιαίτερα αυστηρή πρακτική, καθώς οι απαγορεύσεις και προειδοποιήσεις προς διοργανωτές και συμμετέχοντες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Ήδη, άλλωστε, η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής είχε προειδοποιήσει πως θα στρέψει το βλέμμα της και προς τους παίχτες που συμμετέχουν σε παράνομα online στοιχήματα και παιχνίδια, από τον Οκτώβριο του 2016. Για την πραγματοποίηση των κατασχέσεων συνεργάστηκαν και οι τράπεζες της χώρας, ωστόσο, οι “ένοχοι” παίχτες δεν κατονομάστηκαν. Ωστόσο, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες και σημαντικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τέλος, επόμενος στόχος είναι οι επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους παίχτες να χρησιμοποιούν υπηρεσίες internet (όπως τα internet καφέ), προκειμένου να παίξουν σε παράνομα τυχερά παιχνίδια.

 

Ο ισχύων νόμος για τα online παιχνίδια στη Ν. Αφρική

Ο νόμος που ρυθμίζει την αγορά των τυχερών παιχνιδιών στη Ν. Αφρική διαχωρίζει τα online τυχερά παιχνίδια (καζίνο, πόκερ κτλ.) από το online στοίχημα. Τα πρώτα απαγορεύονται στο σύνολό τους, ενώ το online στοίχημα είναι νόμιμο, αρκεί να γίνεται μέσω εταιρειών που διαθέτουν άδεια λειτουργίας στη χώρα.

Ωστόσο, πολλοί παίχτες προτιμούν τις στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα. Εξαιτίας του παράνομου τζόγου, πάντως, υπολογίζεται πως τα δημόσια ταμεία της χώρας χάνουν περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε φόρους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.