Το 43,3% των Τσέχων συμμετείχε σε τυχερά παιχνίδια μέσα στο 2019

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Οικονομικών της Τσεχίας, σχεδόν οι μισοί Τσέχοι συμμετείχαν τουλάχιστον σε ένα τυχερό παιχνίδι μέσα στο 2019. Η ετήσια έκθεση αναφέρει τα ποσοστά όσων συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και τα δημοφιλέστερα παιχνίδια της χώρας.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης είναι σε αρμονία με την εικόνα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Τσεχίας, αφού σε αυτή δραστηριοποιούνται νόμιμα 55 συνολικά εταιρείες, με 2.188 πρακτορεία στοιχήματος και 1.162 επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών.

 

Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης για το 2019

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το 43,3% των Τσέχων ηλικίας 15 ετών και άνω συμμετείχε τουλάχιστον μία φορά σε ένα τυχερό παιχνίδι. Το ποσοστό είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2018, αλλά χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2017. Οι περισσότεροι από αυτούς συμμετείχαν σε κάποιο επίγειο τυχερό παιχνίδι, σε ποσοστό 41,4%, ενώ μόλις το 11,9% προτίμησε τα online τυχερά παιχνίδια. Το ποσοστό των online τυχερών παιχνιδιών, πάντως, αυξήθηκε σε σχέση με το 2018. Τέλος, στους άντρες, το ποσοστό αυτών που συμμετείχαν σε κάποιο τυχερό παιχνίδι άγγιξε το 51,2%, ενώ στις γυναίκες το 35,8%.

Όσον αφορά στο πιο δημοφιλές τυχερό παιχνίδι του 2019 αυτό ήταν οι λοταρίες, με ποσοστό 38,6% στον επίγειο τομέα και 4,9% στον online. Ακολούθησε το στοίχημα, το οποίο είχε ποσοστό 9,8% στον επίγειο τομέα και 7,6% στον online τομέα. Στην τρίτη θέση, από την άλλη, βρέθηκαν τα φρουτάκια. Αν και τα φρουτάκια ευθύνονται για το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων στην τσεχική αγορά, το ποσοστό αυτών που συμμετείχαν δεν ξεπέρασε το 4,6% στον επίγειο τομέα και το 1,2% στον online.

H έκθεση, τέλος, περιλαμβάνει και κάποια χρήσιμα στοιχεία για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 3,7% των ερωτηθέντων πιθανώς αντιμετωπίζει μικρά προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ενώ το 1,9% πιθανώς αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.