Αποδόσεις παράνομων στοιχηματικών εταιριών στις εφημερίδες της Νορβηγίας

Η αρμόδια ρυθμιστικής Αρχή της Νορβηγίας, Lottstift, εξέδωσε μια αυστηρή προειδοποίηση προς τις εφημερίδες ολόκληρης της χώρας, με αφορμή τη δημοσίευση αποδόσεων που ανακοινώνουν εταιρίες στοιχήματος που δεν έχουν άδεια νόμιμης δραστηριότητας στη χώρα. Η ανακοίνωση της Lottstift προειδοποιεί ότι οι εφημερίδες δε θα πρέπει να ανακοινώνουν αποδόσεις, διαφημίζοντας έτσι τις εταιρίες που δεν έχουν άδεια νόμιμης δραστηριότητας στη χώρα.

Το περιστατικό που ώθησε τη Lottstift να παρέμβει σημειώθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, όταν κάποιες εφημερίδες βασίστηκαν σε αποδόσεις εταιριών χωρίς άδεια, προκειμένου να κάνουν αφιέρωμα στις πιθανότητες εκλογής των υποψηφίων.

 

Η αφορμή για την παρέμβαση της Lottstift

Πριν μερικές ημέρες, κάποιες εφημερίδες της Νορβηγίας δημοσίευσαν αφιερώματα, στα οποία εμφανίζονταν αποδόσεις που έχουν ανακοινώσει παράνομες εταιρίες στοιχήματος για τις δημοτικές εκλογές. Τέτοιου είδους αφιερώματα, για παράδειγμα, ανέφεραν αποδόσεις για γυναίκες υποψηφίους σε μεγάλους δήμους και βασίζονταν σε πληροφορίες που είχαν αποστείλει εταιρίες στοιχήματος που δεν δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Νορβηγία.

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα ανάγκασαν την Lottstift να προχωρήσει σε προειδοποίηση προς τις εφημερίδες, υπενθυμίζοντάς τους ότι η αναφορά τέτοιου είδους αποδόσεων (και της πηγής τους) αποτελεί μια συγκαλυμμένη μέθοδο μάρκετινγκ, την οποία χρησιμοποιούν οι παράνομες εταιρείες στοιχήματος, προκειμένου να διαφημιστούν στη χώρα – κάτι που δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μέσω της παραδοσιακής διαφήμισης.

Βέβαια, η ανακοίνωση της Lottstift αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να περιορίζει την ελευθερία του Τύπου σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, τονίζει ότι δεν μπορεί να ανεχθεί την γκρίζα διαφήμιση παράνομων εταιρειών από εφημερίδες, καθώς μια τέτοια πρακτική συμβάλλει στο να μπερδεύονται οι παίχτες για το ποιες εταιρείες είναι νόμιμες και ποιες παράνομες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.