Αναστάτωση στην αγορά προκαλεί η ιταλική απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων, παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες κινήσεις της δείχνουν μια περισσότερο φιλική αντιμετώπιση της βιομηχανίας του στοιχήματος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Luigi Di Maio, παρουσίασε το νέο νόμο, ο οποίος εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και ετοιμάζεται να τεθεί επίσημα σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ο συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει τις στοιχηματικές διαφημίσεις στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και σε άλλα μέσα, ενώ παράλληλα κόβει μαχαίρι τις αθλητικές χορηγίες των εταιριών στοιχήματος. Ωστόσο, ένα συμπληρωματικό άρθρο προβλέπει ότι όσοι έχουν ήδη συνάψει διαφημιστικές ή χορηγικές συμφωνίες που εκτείνονται πέρα από την 1η Ιανουαρίου 2019 δε χρειάζεται να ανησυχούν για ακύρωση τους. Όταν λήξουν, όμως, δε θα μπορούν να ανανεωθούν.

 

Μπερδεύει τα στελέχη της αγοράς ο νέος νόμος

Οι πρώτες αντιδράσεις κατά του νόμου προέρχονται από τη LOGiCO, το συλλογικό όργανο που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εταιριών online στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία. Η LOGiCO δηλώνει μπερδεμένη από το νέο νόμο, καθώς δεν πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των παιχτών. Την ίδια άποψη εξέφρασαν μεμονωμένα και κάποιες από τις εταιρίες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ιταλία, όπως η LeoVegas, η οποία τόνισε πως ο νέος νόμος κινδυνεύει να φέρει περισσότερους παίχτες πιο κοντά στον παράνομο τζόγο.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι δε μοιάζουν διατεθειμένοι να κάνουν πίσω. Ο ίδιος ο Di Maio, μάλιστα, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να προωθήσει προτάσεις για τον περιορισμό των στοιχηματικών διαφημίσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να σας θυμίσουμε πως στα τέλη του 2017 το ιταλικό δικαστήριο ακύρωσε τη συμφωνία χορηγίας μεταξύ της Serie A και ρωσικής εταιρίας στοιχήματος.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη