Καταγγελία για αδικίες σε όρους και προϋποθέσεις των στοιχηματικών ιστοσελίδων στη Σουηδία

Η Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτών της Σουηδίας (Konsumentverket) πραγματοποίησε πρόσφατα μια δειγματοληπτική έρευνα στην αγορά online τυχερών παιχνιδιών της χώρας και προχώρησε σε καταγγελία για αδικίες στους όρους και στις προϋποθέσεις που έχουν επιβάλει κάποιες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με την Konsumentverket, κάποιες ιστοσελίδες έχουν επιβάλει δύσκολους και άδικους όρους σε κρίσιμους τομείς, όπως οι αναλήψεις χρημάτων και οι δυνατότητες εξωτερικής διαιτησίας σε περιπτώσεις προστριβών.

Η καταγγελία της Konsumentverket κατατέθηκε και στην αρμόδια ρυθμιστικής Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας, Spelinspektionen, ενώ αντίγραφό της έλαβαν και όλες οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες, προκειμένου να διορθώσουν παρόμοιες αδικίες.

 

Οι αδικίες της σουηδικής αγοράς online στοιχήματος

Το μεγαλύτερο κομμάτι της καταγγελίας της Konsumentverket αφορά στους όρους και στις προϋποθέσεις που έχουν επιβάλει πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες στον τομέα των αναλήψεων. Σύμφωνα με την Konsumentverket, σε πολλές περιπτώσεις οι στοιχηματικές ζητάνε πολλά περισσότερα δικαιολογητικά στις αναλήψεις, παρά στις καταθέσεις – με άλλα λόγια, διευκολύνουν τις καταθέσεις και δυσκολεύουν τις αναλήψεις.

Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, ανέφεραν κάποια υπερβολικά παραδείγματα, όπως μια στοιχηματική που ζητούσε από τα μέλη της πιστοποιητικά για χρώμα ματιών, ύψος, βάρος και εθνικότητα. Οι απαιτήσεις αυτές, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, δε δικαιολογούνται από το νόμο και είναι άδικες για τους παίχτες. Παράλληλα, αναφέρθηκαν κι άλλα παραδείγματα, όπως ιστοσελίδες που αρνούνταν να ολοκληρώσουν τις αναλήψεις, προβάλλοντας ως δικαιολογία την παραβίαση των όρων της, ή ιστοσελίδες που έβαζαν αδικαιολόγητα όρια στις αναλήψεις ή απελευθέρωναν τα χρήματα σε δόσεις.

Τέλος, από την έρευνα της Konsumentverket προέκυψε και ότι ελάχιστες ιστοσελίδες στοιχήματος αναφέρουν στους παίχτες τις επιλογές που έχουν σε περίπτωση που υπάρξουν προστριβές. Η διαιτησία τρίτων και αναγνωρισμένων φορέων (σουηδικών ή διεθνών) είναι καθιερωμένη στην αγορά της Σουηδίας, αλλά κάποιες στοιχηματικές ιστοσελίδες δεν μπαίνουν στον κόπο να ενημερώσουν τα μέλη τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.