Μαύρη λίστα στοιχηματικών εταιρειών στην Σλοβακία

Η Σλοβακία προχώρησε στην κατάρτιση της πρώτης μαύρης λίστας της, στην οποία έχει συμπεριλάβει στοιχηματικές εταιρείες που δεν έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριοποίησης. Στη λίστα, μάλιστα, βρίσκονται και κάποιοι κολοσσοί του στοιχήματος, όπως η Bet365 και η William Hill, στις ιστοσελίδες των οποίων σύντομα μπλοκαριστεί η πρόσβαση.

 

Η μαύρη λίστα της Σλοβακίας

Η συγκεκριμένη μαύρη λίστα είναι η πρώτη που εκδίδεται στην σλοβακική αγορά. Οι αρμόδιες Αρχές είχαν ήδη προειδοποιήσει όσες εταιρείες στοιχημάτων δραστηριοποιούνταν παράνομα, δεχόμενες παίχτες από τη Σλοβακία, και έπειτα προχώρησαν στην σύνταξη της λίστας, με το επόμενο βήμα να είναι το μπλοκάρισμά τους από τους παρόχους υπηρεσιών internet.

Αν και η συγκεκριμένη λίστα είναι μικρή σε έκταση (αποτελείται από 10 μόλις στοιχηματικές εταιρείες) περιλαμβάνει γνωστές εταιρείες, όπως οι Bet365, William Hill, 888, Bwin και Bet-at-home.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, μάλιστα, έχουν ειδοποιηθεί συνολικά 17 εταιρείες. Από αυτές, οι 10 βρίσκονται στη μαύρη λίστα, οι δύο αποχώρησαν οικειοθελώς από την αγορά και οι πέντε έχουν διορία ακόμη 10 ημερών, προκειμένου να πάψουν τις επιχειρήσεις τους.

Αν και οι ιστοσελίδες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα δεν έχουν μπλοκαριστεί, τέλος, οι αρμόδιοι έχουν ενημερώσει πως βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης δικαστικών εντολών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το μπλοκάρισμα, εντός των επόμενων εβδομάδων.

 

Η εικόνα της αγοράς στοιχήματος στη Σλοβακία

Η σλοβακική αγορά του στοιχήματος είναι σχετικά μικρή και, από το 2016, όσες στοιχηματικές εταιρείες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτή οφείλουν να αποκτήσουν μία από τις εθνικές άδειες. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν φόρο ύψους 27% επί των μεικτών εσόδων τους.

Αντίθετα, όσον αφορά στην αγορά online τυχερών παιχνιδιών (όπως αυτά του καζίνο και το πόκερ), διατηρείται το μονοπώλιο της κρατικής εταιρείας TIPOS.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Bet365 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.