ΗΠΑ: Ανησυχητικά συμπεράσματα από νέα έρευνα για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ φιλοδοξεί να κατανοήσει τις συμπεριφορές των Αμερικανών παιχτών του στοιχήματος, αλλά και να υπολογίσει τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται έντονα στον συγκεκριμένο τομέα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το NCPG (National Council on Problem Gambling) και είναι η πρώτη του είδους της που διεξάγεται από το 1999.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, περίπου οι μισοί νεότεροι παίχτες κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, με βάση τη συμπεριφορά τους. Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει το συμπέρασμα ότι πολλοί παίχτες στοιχηματίζουν παράνομα, παρά το γεγονός ότι το στοίχημα είναι πλέον νόμιμο σε μεγάλο κομμάτι των ΗΠΑ.

 

Τα συμπεράσματα της νέας έρευνας στις ΗΠΑ

Η νέα έρευνα διεξήχθη με τη μορφή ερωτηματολογίου από το NCPG και σε αυτή συμμετείχαν παίχτες του στοιχήματος από ολόκληρη τη χώρα. Σκοπός της δεν ήταν μόνο να κατανοήσει τις συμπεριφορές των παιχτών, αλλά και να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους εθισμού στον τζόγο σε συγκεκριμένες κατηγορίες παιχτών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι παίχτες που αντιμετωπίζουν εντονότερα τέτοιους κινδύνους είναι οι κάτω των 35. Τουλάχιστον οι μισοί συμμετέχοντες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας απάντησαν θετικά σε μία ή περισσότερες ερωτήσεις που σχετίζονται με τον κίνδυνο εθισμού στον τζόγο. Αντίστοιχα, στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω, μόλις το 10% απάντησε θετικά.

Ένα ακόμα συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα, τέλος, είναι το ότι οι νομικοί περιορισμοί δεν είναι σε θέση να προστατέψουν αποτελεσματικά τους παίχτες από τον εθισμό στον τζόγο. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι απάντησαν θετικά σε πολλές ερωτήσεις και κάτοικοι των Πολιτειών Utah και Hawaii, στις οποίες δεν έχει νομιμοποιηθεί το στοίχημα. Παράλληλα, ένας στους πέντε Αμερικανούς απάντησε ότι έχει στοιχηματίσει πρόσφατα, παρά το γεγονός ότι, κατά το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκε η έρευνα, μόλις δύο Πολιτείες είχαν νομιμοποιήσει το στοίχημα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.