Αυξάνονται οι παίχτες στοιχήματος στην Ιταλία

Όπως φαίνεται από τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η ανάπτυξη του στοιχηματισμού και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών καλά κρατεί στην Ιταλία. Η χώρα ανακοινώνει κάθε χρόνο αυξημένα έσοδα, όχι μόνο για τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα, αλλά και για το Δημόσιο που εξασφαλίζει κέρδη μέσω των φόρων.

Σε αυτά τα στοιχεία έρχονται να προστεθούν και κάποια νέα, τα οποία προέρχονται από το συμβούλιο ερευνών CNR. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι Ιταλοί παίχτες που στοιχηματίζουν ή παίζουν οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι αυξήθηκαν κατά 70% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 

Αύξηση των παιχτών του στοιχήματος στην Ιταλία

Αναλυτικότερα, το παράρτημα του CNR στην Πίζα ανακοίνωσε τα στοιχεία μιας νέας έρευνας, η οποία συγκρίνει τον αριθμό των παιχτών του στοιχήματος του 2014 με του 2017. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι Ιταλοί που έχουν στοιχηματίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους αυξήθηκαν από τα 10 εκατομμύρια του 2014 στα 17 εκατομμύρια του 2017. Η συγκεκριμένη αύξηση είναι σημαντική, δεδομένου και ότι μιλάμε για χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ετών, και δείχνει την τεράστια επέκταση των τυχερών παιχνιδιών στη γειτονική χώρα.

 

Λιγότεροι έφηβοι, περισσότερα προβλήματα

Παράλληλα, η ίδια έρευνα εξέτασε και τον αριθμό των εφήβων που έχουν στοιχηματίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο αριθμός των παιχτών ηλικίας 15-19 ετών μειώθηκε κοντά στο 1 εκατομμύριο, από τα 1,4 εκατομμύρια του 2014. Αυτό είναι και θετικό, βέβαια, γιατί δείχνει μείωση του στοιχηματισμού από ανήλικους.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα αρνητικό συμπέρασμα από τη συγκεκριμένη έρευνα. Αναλυτικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων (κυρίως φοιτητών) που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο έχει αυξηθεί, ειδικά στο νότιο κομμάτι της χώρας.

Διαβάστε για παράδειγμα τα οικονομικά αποτελέσμα που ανακοινώθηκαν για τον Φεβρουάριο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.