Προς κλείσιμο οδεύουν εκατοντάδες πρακτορεία στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το μέλλον της αγοράς επίγειου στοιχήματος φαντάζει ιδιαίτερα δυσοίωνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας είδε τα ήδη συσσωρευμένα προβλήματά του να πολλαπλασιάζονται εν μέσω της πανδημίας. Οι κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες της χώρας, αλλά και αναλυτές της αγοράς, προβλέπουν ότι πολλά πρακτορεία στοιχήματος θα αναγκαστούν να κλείσουν τις πύλες τους, μην αντέχοντας τα μειωμένα έσοδα και τα έξοδα που συσσωρεύονται.

Όπως είναι φυσικό, η πανδημία ήρθε να προκαλέσει μια σειρά από νέα οικονομικά προβλήματα για τις ιδιοκτήτριες εταιρείες των στοιχηματικών πρακτορείων. Πολλά πρακτορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμειναν (και είναι ακόμα) κλειστά για το μεγαλύτερο μέρος του 2020 και οι ιδιοκτήτες πιστεύουν πως τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δε θα μπορέσουν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.

 

Τα πρακτορεία που κινδυνεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πολύ περισσότερο από άλλα κινδυνεύουν τα πρακτορεία στοιχήματος που ανήκουν σε δίκτυο κορυφαίων στοιχηματικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασίλειου. Εταιρείες όπως η William Hill, η Entain (ιδιοκτήτρια των Ladbrokes και Coral) και η Flutter Entertainment (ιδιοκτήτρια της Paddy Power και της BetFair) διατηρούν χιλιάδες πρακτορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία τους προκάλεσαν οικονομικές ζημίες μέσα στο 2020. Ο μόνος λόγος, μάλιστα, που τα συνολικά έσοδα των εταιρειών αυτών δεν μειώθηκαν περισσότερο είναι η αύξηση των εσόδων του online στοιχήματος.

Η σκέψη που κάνουν οι υπεύθυνοι των εταιρειών αυτών, λοιπόν, είναι λογική: γιατί να διατηρήσουν τα πρακτορεία επίγειου στοιχήματος, όταν μπορούν να βασιστούν στο online στοίχημα; Και οι τρεις παραπάνω εταιρείες σκέφτονται να κλείσουν αρκετά πρακτορεία τους. Για παράδειγμα, η Entain ανακοίνωσε ότι πιθανόν θα κλείσει περίπου 300 από τα 3.00 πρακτορεία της μέσα στο 2021, ενώ κάτι ανάλογο μπορεί να κάνει και η William Hill, η οποία διατηρεί 1.441 πρακτορεία στη χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάντως, κάθε χρόνο κλείνουν περίπου 100 πρακτορεία στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά το 2021 αναμένεται να κλείσουν πρακτορεία που αντιστοιχούν σε 2-3 χρόνια του μέσου όρου!

Πάντως, καμία από τις εταιρείες δε μιλά για αφανισμό των πρακτορείων επίγειου στοιχήματος. Σύμφωνα με τον CFO της Entain, οι κοινωνικές πτυχές του επίγειου στοιχηματισμού είναι αυτές που θα ωθήσουν τους περισσότερους παίχτες να επιστρέψουν στα πρακτορεία, όταν αυτά ανοίξουν ξανά.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.