Αλλαγή φρουράς στην αξιολόγηση του αγγλικού νόμου περί τυχερών παιχνιδιών

Η αγγλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο υπουργός ΜΜΕ και Ψηφιακής Πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου, John Whittingdale, θα αναλάβει στο εξής το τιμόνι της αξιολόγησης του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών, αντικαθιστώντας τον υπουργό Αθλητισμού Nigel Huddleston. Η αξιολόγηση του ισχύοντα νόμου περνά στο επόμενο επίπεδο, αλλά η ανάθεσή της στον Whittingdale έχει προκαλέσει διχασμό, εξαιτίας της φήμης που έχει ως προς τις σχέσεις του με τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιεί αυτόν τον καιρό μια αξιολόγηση του νόμου του 2005, ο οποίος ρυθμίζει την αγορά τυχερών παιχνιδιών στη χώρα, με πολλούς φορείς της αγοράς να φοβούνται ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια σειρά αυστηρών περιορισμών. Ωστόσο, η νέα ανάθεση έχει προκαλέσει συγκρατημένη αισιοδοξία στον κλάδο.

 

Οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Whittingdale στο τιμόνι της αξιολόγησης

Αντίθετη από την πρώτη στιγμή της ανάθεσης εμφανίστηκε η αντιπολίτευση. Η βουλευτής των Εργατικών Carolyn Harris, η οποία ηγείται μιας επιτροπής που εξετάζει τις συνέπειες του εθισμού στον τζόγο, ανέφερε ότι ο Whittingdale είναι γνωστός για τη θετική στάση του απέναντι στην αγορά τυχερών παιχνιδιών και πως η κυβέρνηση τοποθέτησε στην κρίσιμη αυτή θέση τον υπουργό που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επηρεαστεί από τις έντονες πιέσεις των φορέων της αγοράς.

Από την άλλη, φορείς της αγοράς, όπως το συλλογικό εμπορικό όργανο BGC (Betting and Gaming Council), καλωσόρισαν τον νέο επικεφαλής της αξιολόγησης και εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον υπουργό, αλλά και στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι βρίσκονται στο πλευρό της, όσο επιχειρεί μια αποτελεσματική, αλλά και δίκαιη αναδιάρθρωση του νόμου και της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του νόμου και οι αλλαγές που θα φέρουν στην αγορά, πάντως, αναμένονται από πολλούς φορείς με κομμένη την ανάσα, αφού αναμένεται να επηρεάσουν πολλούς τομείς της λειτουργίας τους – ειδικά αν εγκριθούν προτάσεις που κάνουν λόγο για απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων και χορηγιών και θέσπιση ορίων καταθέσεων και ελέγχων οικονομικής κατάστασης των παιχτών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.