Τους περιορισμούς στις στοιχηματικές χορηγίες υπενθυμίζει η UKGC

Η UKGC (UK Gambling Commission), η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, που αποτελεί παράδειγμα για πολλές χώρες του εξωτερικού, υπενθυμίζει στις στοιχηματικές εταιρίες και στις ομάδες ποδοσφαίρου να είναι προσεκτικοί με τις μεταξύ τους συνεργασίες και χορηγίες, ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά. Οι υπεύθυνοι χρησιμοποίησαν το παράδειγμα της ιστοσελίδας μιας ομάδας που απευθυνόταν σε παιδιά, αλλά περιείχε πληροφορίες για τη στοιχηματική χορηγία και ανέφερε κάθε περιστατικό που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους ανήλικους Άγγλους.

Η υπενθύμιση της UKGC απευθύνεται σε όλες τις εταιρίες στοιχήματος και ποδοσφαιρικές ομάδες που συνεργάζονται και τονίζει ότι τα προϊόντα της συνεργασίας τους δεν είναι προσβάσιμα μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε ανήλικους.

 

Οι οδηγίες της UKGC για τις στοιχηματικές χορηγίες

Αφορμή για την ανακοίνωση της UKGC αποτέλεσε μια ιστοσελίδα ομάδας ποδοσφαίρου που απευθυνόταν μεν σε παιδιά, αλλά ανέφερε αναλυτικά τους στοιχηματικούς χορηγούς της. Οι αρμόδιοι τόνισαν ότι κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο, καθώς εκθέτει τα παιδιά στον κόσμο του στοιχήματος, ενώ προχώρησαν και στην αναφορά άλλων περιπτώσεων, όπου δεν πρέπει να αναφέρονται οι χορηγίες.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι και το προωθητικό υλικό (merchandise) των ομάδων, όπως φανέλες, καπέλα κτλ., που προορίζεται για παιδιά. Με άλλα λόγια, όπως είναι λογικό, μια παιδική φανέλα μιας ομάδας δε μπορεί να περιέχει και τον στοιχηματικό χορηγό – κι ας βρίσκεται εκεί στις φανέλες των ποδοσφαιριστών και των ενηλίκων.

Τέλος, Η UKGC δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στις αγγλικές στοιχηματικές εταιρίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις διαφημίσεις τους, ώστε να μην παραβιάζουν τους κανόνες περί προβολής στοιχηματικών υπηρεσιών, καθώς εκτός από τους ανήλικους, επηρεάζονται αρνητικά και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.