Ισορροπία στις στοιχηματικές διαφημίσεις επιθυμεί η Σουηδία

Η σουηδική ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Spelinspektionen, στοχεύει στο να διατηρήσει τις απαραίτητες ισορροπίες στη διαφημιστική αγορά της χώρας, τώρα που οι εταιρείες στοιχήματος έχουν δικαίωμα νόμιμης δραστηριοποίησης, αλλά και διαφημιστικής προβολής. Αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποια συγκεκριμένη οδηγία, που να καθορίζει τον ορισμό της υπερβολικής διαφήμισης, οι αρμόδιοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ παράλληλα συμβουλεύουν τις νόμιμες εταιρείες να μην το παρακάνουν.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι, πάντως, είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν συγκεκριμένοι περιορισμοί. Όσο η αγορά στοιχήματος ωριμάζει, όμως, θα είναι ευκολότερο να ρυθμιστεί αποτελεσματικότερα και η διαφημιστική αγορά.

 

Η προετοιμασία των αρμοδίων για τις στοιχηματικές διαφημίσεις

Η πρώτη απόφαση της Spelinspektionen αφορά στη συνεργασία της με τη ρυθμιστική Αρχή της διαφημιστικής αγοράς της Σουηδίας, την Konsumentverket. Οι δύο Αρχές θα μοιραστούν το καθήκον επιτήρησης της αγοράς διαφήμισης, ενώ παράλληλα θα συνεργαστούν για να καθορίσουν τις προϋποθέσεις λειτουργίας της. Για παράδειγμα, η Konsumentverket θα εποπτεύει τον τομέα του μάρκετινγκ, τις διαφημίσεις που ενδεχομένως στέλνονται σε ανήλικους ή σε άτομα με εθισμό στον τζόγο, καθώς και τον αριθμό των διαφημίσεων στα δημοφιλή ΜΜΕ. Αντίστοιχα, η Spelinspektionen, θα επικεντρωθεί στις προσφορές των εταιρειών στοιχήματος και στις χορηγίες τους προς τον αθλητισμό.

Μπορεί να μην υπάρχουν προς το παρόν συγκεκριμένες οδηγίες για τον περιορισμό των στοιχηματικών διαφημίσεων, αλλά οι δύο αρμόδιες Αρχές προειδοποιούν τις εταιρείες, προκειμένου να μην εκμεταλλευτούν την περίοδο αναμονής και το παρακάνουν. Όπως τόνισε η Spelinspektionen, άλλωστε, κάποιοι από τους περιορισμούς θα ισχύσουν αναδρομικά και ενδεχομένως θα φέρουν ποινές σε όσους το έχουν παρακάνει – από συστάσεις και πρόστιμα έως ανάκληση της άδειας λειτουργίας των νόμιμων εταιρειών.

Τέλος να θυμίσουμε και την έρευνα της εταιρείας ανάλυσης media Mediavision σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο σημειώθηκε ρεκόρ στοιχηματικών διαφημίσεων στην Σουηδία.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη