Κυπριακό νομοσχέδιο για τον ΟΠΑΠ… από τον ΟΠΑΠ!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η διαπίστωση ότι το νομοσχέδιο που επρόκειτο να επικυρώσει τη συμφωνία του κυπριακού Δημοσίου με τον ΟΠΑΠ συντάχθηκε από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, ενώ παρουσιάστηκε αρχικά ως νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου!

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από πέρσι, όταν ο Γενικός Ελεγκτής διαπίστωσε πως το μόνο που εξασφάλιζε το κείμενό του ήταν το συμφέρον του ΟΠΑΠ. Ήδη βρίσκεται ενώπιον της κυπριακής Βουλής ένα νέο νομοσχέδιο προς ψήφιση, αλλά οι αντιδράσεις και η αναζήτηση ευθυνών δεν έχουν ακόμη κοπάσει.

 

“Ποιο μαγικό χέρι έφερε στο υπουργείο Οικονομικών το νομοσχέδιο;”

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της κυπριακής Βουλής και κανένας από τους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στην ερώτηση του ποιος παρέδωσε στους αρμόδιους το νομοσχέδιο. Παρά το γεγονός ότι το ίδιο το υπουργείο παραδέχθηκε γραπτώς προς τη Βουλή ότι το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί από τον ΟΠΑΠ, οι εκπρόσωποί του δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν σχετικά με το ποιος το έφερε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναρωτηθεί ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, για το ποιο μαγικό χέρι έφερε το νομοσχέδιο στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Υπό συζήτηση το νέο νομοσχέδιο

Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, το φερόμενο ως νομοσχέδιο του ΟΠΑΠ αντικαταστάθηκε από νέο, το οποίο βρίσκεται ενώπιον της Βουλής. Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι το νέο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο και πως διορθώνει πολλά στοιχεία της θεωρούμενης ετεροβαρούς συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο της ισχύουσας συμφωνίας, άλλωστε, οι αρμόδιοι θεωρούν ότι ζημιώνεται το κυπριακό Δημόσιο, χάνοντας έσοδα περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ το μήνα.

Στη συζήτηση, τέλος, έχουν προστεθεί και προηγούμενες πρακτικές του ΟΠΑΠ που πραγματικά ενόχλησαν τις αρμόδιες Αρχές, όπως ο υπολογισμός των κερδών του Οργανισμού, η ερμηνεία των λειτουργικών εξόδων του, αλλά και η παρεμπόδιση του ελέγχου των οικονομικών του από το Γενικό Λογιστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.