Οριστική η αύξηση των εξόδων για τις άδειες νόμιμου στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πριν λίγο καιρό, η UKGC, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, είχε προτείνει κάποιες αυξήσεις στα ποσά που θα καλούνται να πληρώνουν οι νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να διατηρούν και να ανανεώνουν τις άδειές τους. Οι προτάσεις εξετάστηκαν από τους αρμόδιους και η DCMS ανακοίνωσε πως τα μέτρα έχουν γίνει δεκτά και πως πολύ σύντομα θα τεθούν σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, τα αυξημένα κόστη διατήρησης και ανανέωσης μιας άδειας τυχερών παιχνιδιών θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου του 2021 και θα αφορούν σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, στον online και στον επίγειο τομέα.

 

Τα νέα κόστη για τις άδειες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η UKGC είχε προτείνει την αύξηση του κόστους διατήρησης και ανανέωσης των αδειών διεξαγωγής στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της και να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της. Οι προτάσεις της έγιναν τελικά δεκτές και από την 1η Οκτωβρίου θα αυξηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις των νόμιμων εταιρειών προς το αγγλικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις περιλαμβάνουν αύξηση του κόστους αίτησης για άδεια κατά 55%, του κόστους διατήρησης κατά 60% στον online τομέα. Οι αυξήσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 2021. Αντίστοιχα, στον επίγειο τομέα, το ετήσιο κόστος θα αυξηθεί κατά 15% και θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2022. Η μικρότερη αύξηση και η μεταγενέστερη ημερομηνία για τον επίγειο τομέα οφείλεται στις οικονομικές ζημίες που έχουν δεχθεί οι επίγειες επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της πανδημίας.

Η UKGC, τέλος, πρότεινε και την απλοποίηση κάποιων διαδικασιών, με σκοπό να εισπράττει νωρίτερα τα χρήματα που της αναλογούν. Άλλωστε, βασικός σκοπός της είναι να αυξήσει τη χρηματοδότησή της, ώστε να μπορεί να καλύπτει αποτελεσματικότερα τα καθήκοντά της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.